Compte amb l’arribada sobtada de l’hivern esta setmana

Els dies més freds del que portem de tardor arribaran per al Pont de la Puríssima amb un ambient plenament hivernal
El fred pot ser de ple hivern de cara al Pont de la Puríssima | Arxiu

El temps va estar ben mogut la setmana passada en tot el territori valencià i ara pareix que tenim una pausa amb calma i bonança, però compte perquè es veuen canvis a la vista esta mateixa setmana i poden ser molt importants. I és que, tot i que a mitjans d'esta primera setmana de desembre ja baixaran els termòmetres i arribaran més núvols, a partir de divendres arriba una massa d’aire fred polar que ens portarà de forma sobtada l’ambient de ple hivern.

Tot coincidiria amb l’inici del Pont de la Puríssima, tot i que hi ha molts dubtes sobre la precipitació. De moment, pareix que arribaria ben poca, però atenció amb la cota de neu, ja que, per poc que precipite, pot nevar a només 500 o 700 metres en les muntanyes el cap de setmana vinent. Una situació que haurem d’anar seguint amb molta atenció perquè encara queden prou dies. Pel que fa al vent, serà intens en alguns moments, especialment en les comarques de Castelló.

Mapa de previsió per a este dimarts | Aemet

Canvis en el temps al llarg de la setmana

Pel que fa a l’estat del cel, fins dimarts dominarà el sol i la calma absoluta en gran part del territori, però ja dimarts per la vesprada, primer dia de desembre, arribaran bandes de núvols prims, sense descartar núvols baixos costaners que deixen algun arruixó molt aïllat en el sud d’Alacant. A demés, el vent de mestral començarà a bufar en l’interior de Castelló amb unes temperatures que, de moment, es mantindrien sense grans canvis.

Tot serà fruit de l’apropament d’un front pel nord-est de la península que, de cara a dimecres, deixarà un cel més variable i canviant en casa nostra, tot i que pareix que sense precipitacions. La notícia serà el vent fort de mestral en Castelló que, excepcionalment, també arribarà a la resta del territori, sobretot per la vesprada, cosa que ventilarà els intervals de núvols. Compte amb les temperatures, baixaran clarament amb ambient més fresc.

Dijous serà un dia d’impàs amb més fredcalma a l’espera d’un altre front que complicarà molt el temps a partir de divendres.

Front fred polar de ple hivern

L’arribada del front fred polar divendres portarà alguns arruixons a qualsevol punt del territori i vent intens o molt fort de ponent i de mestral que pot complicar molt el temps al llarg del cap de setmana. Atenció perquè esta ventada vindrà acompanyada de molt d'aire fred que farà desplomar les temperatures amb un ambient de ple hivern en l’inici del Pont de la Puríssima.

Entre divendres i diumenge, la baixada tèrmica pot ser d’entre 5 i 10 graus, amb moltes màximes només entre els 7º i 12º i nits molt fredes . Atenció perquè, tot i que pareix que de precipitacions n’hi haurà ben poques a partir de dissabte, allà a on precipite ho pot fer en forma de neu entre els 500 i 700 metres. Una situació que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"VÍDEO: Espectacular tornado en la platja de Sant Joan en Alacant" "Cauen 600 descàrregues procedents de llamps en el territori valencià"