Temps anticiclònic esta setmana amb temperatures atípiques per a l'època

La situació canvia després de la gota freda dels últims dies. Tornarem a tindre dies de refredats i d’espectacles rogencs en el cel
L'anticicló serà el clar protagonista al llarg d'esta setmana | Xavi Cabo

El temps d'esta setmana vindrà protagonitzat per la calma i l'anticicló. Només entre dilluns per la vesprada i dimarts creuarà un front molt desgastat que deixarà arruixons poc importants en algunes comarques del nord de València i Castelló. Els altres dies estaran marcats pel sol enterbolit pel pas de núvols alts i prims inofensius que faran que les eixides i postes de sol siguen acolorides en molts llocs.

Hi haurà boires matinals, alguns núvols baixos en trams de la costa i temperatures molt contrastades, amb fred o fresca de nit i màximes suaus o, localment, un poc càlides i atípiques per a l’època. En resum, estarem baix la influència indirecta de l’anticicló però amb influència dels fronts atlàntics. Entre divendres i el cap de setmana podrien arribar nous canvis, tot i que pareix que res a vore amb els viscuts les últimes hores.

Dilluns 9 de novembre

El primer dia de la setmana, el dilluns 9 de novembre, estarà marcat pel temps tranquil. El sol dominarà, tot i que creuaran bandes de núvols alts i prims. A demés, hi haurà boires i alguns núvols baixos costaners matinals. Per la vesprada arribaran alguns núvols per l’oest que podrien deixar algun arruixó molt feble al voltant dels Ports. Temperatures sense canvis amb fresca o fred de nit i màximes de 20ºC a 24ºC. La majoria de mínimes es mouran entre els 8ºC i 15ºC, més baixes en l’interior.

El sol i els núvols alts seran els clars protagonistes este dilluns | AEMET

Dimarts 10 de novembre

El pas d’un front atlàntic molt desgastat portarà alguns canvis el dimarts, 10 de novembre. Arribaran alguns intervals de núvols sobretot pel matí que, en general, no portaran conseqüències. Per la vesprada farà més sol, però creixeran nuvolades en punts de muntanya que deixaran alguns arruixons poc destacats en l'interior de Castelló. Entrarà un poc de mestral en Castelló de forma transitòria, mentres que baixen les temperatures.

Dimecres 11 de novembre

El temps seguirà tranquil i sense pluges a la vista dimecres, 11 de novembre, amb sol que es combinarà amb el pas de núvols alts i prims, especialment a partir del migdia. Pugen més les temperatures de dia amb un ambient molt agradable.

Dijous 12 de novembre

Els núvols prims seran més abundants segurament el dijous, 12 de novembre, amb un sol més caigut però sense aigua. També hi haurà boires matinals en zones interiors. Tot açò amb vents lleugers del sud que mantindran l’ambient molt agradable al migdia, localment càlid, amb entre 18ºC i 22ºC. Les nits continuaran fresques o fredes, amb entre 8ºC i 14ºC moltes mínimes.

Divendres 13 de novembre

Arriben alguns canvis divendres, 13 de novembre, ja que, a demés dels núvols prims abundants, arribaran nuvolades més destacades de sud a nord que deixaran un dia més tapat en el sud del territori i en la costa, zones a on no es descarten alguns plugims molt dèbils. Temperatures paregudes o lleugerament més altes.

Cap de setmana del 14 i 15 de novembre

Una borrasca atlàntica complicaria més el temps en molts punts de la península Ibèrica el cap de setmana del 14 i 15 de novembre. EnValència, això es traduiria amb el pas de més bandes de núvols, però només caurien alguns plugims molt locals i dispersos sense més conseqüències amb temperatures que pujarien. D’esta manera, la setmana es presenta tranquil·la i amb un ambient més càlid per a l’època al migdia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Precaució amb les últimes precipitacions de la gota freda per al cap de setmana" "Última hora de l'alerta roja pel temporal de pluges en el territori valencià"