El volcà Etna torna a entrar en erupció i causa alguns problemes

Espectaculars imàtgens de l'Etna escopint lava i cendres
El volcà Etna, en Sicília, ha tornat a entrar en erupció este divendres | Twitter

El volcà més actiu d'Europa, l'Etna, ha tornat a espantar els sicilians este divendres, en escopir una potent fumeguera amb material piroclàstic i emissions de lava. L'erupció, potser no tan espectacular com en anteriors ocasions, ha vingut precedida per una lleu activitat sísmica.

L'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia italià (INGV) ha informat de què esta passada matinada ha tingut lloc un xicotet terratrèmol de magnitud 3,3 en l'escala de Richter, en la cara sud del volcà, en la província de Catània. Els sismògrafs de l'illa han percebut el terratrèmol a una profunditat de 9 km, hores abans de què el volcà tornara a reviure.

Una explosió poc aparatosa però que ha provocat algunes incidències en l'aeroport de Sicília

Poc de temps després, s'ha iniciat l'erupció amb característiques estrombolianes, perquè s'han reconegut xicotetes explosions de lava i una important columna de material piroclàstic. A causa d'esta situació, les autoritats locals han tancat algunes pistes de l'aeroport de Catània i s'han retardat els aterratges. Com ha informat l'agència ANSA, durant algunes hores només podien aterrar 4 vols per hora, tot i que les operacions d'eixida no s'han vist perjudicades.

A continuació, vos mostrem algunes impressionants imàtgens del moment de l'erupció. L'Etna, amb 3.300 metres d'altitud, és el volcà actiu més alt d'Europa i un dels més actius del món. En els últims mesos ha tingut freqüents erupcions.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Descobrixen l'últim mamut de la història que va viure en l'Àrtic" "Molta precaució per les pluges torrencials que arribaran entre dilluns i dimarts"