Sanitat afirma que la situació pel Covid-19 s'agreuja de forma accelerada en el territori valencià

El número diari de casos amb infecció aguda s'ha triplicat en menys de tres setmanes
S'està agreujant ràpidament | FIDR

La situació epidemiològica del coronavirus en el territori valencià «s'està agreujant de forma accelerada, amb una tendència creixent», segons recull un informe de la subdirecció general d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental datat d'este dimecres.

Segons eixe informe, el territori «es troba en un escenari de transmissió comunitària sostinguda i generalitzada amb pressió creixent sobre el sistema sanitari», i presenta una incidència acumulada en els últims catorze dies de 262,52 casos per 100.000 habitants.

De la mateixa manera, l'estimació en el número diari de casos amb infecció aguda conseguix els 1.532,06 casos, enfront de 450,77 el 14 d'octubre, data en la que es va iniciar el canvi de tendència, amb el que s'ha triplicat en menys de tres setmanes.

Per damunt de la taxa que establix el Consell d'Europa

A demés, l'índex bàsic de reproducció del virus és del 1'07 (es considera que per damunt d'1 existix un major nivell de contagi i de risc d'epidèmia), i la taxa de positivitat en l'última setmana és del 15,2%, molt per damunt del 4% establit pel Consell d'Europa com a límit de positivitat de les proves diagnòstiques a partir del que el risc de transmissió es veu incrementat.

L'informe recull també que la proporció de proves positives en Atenció Primària és del 66,2%, indicador considerat de valor de risc alt en el document d'actuacions i respostes coordinades del Ministeri de Sanitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un científic nord-americà afirma que els extraterrestres porten anys observant-nos" "🐍 SORPRENENT: Un estudi podria acabar amb la llegenda del monstre del Llac Ness"