En el calendari laboral 2020/2021 indica on és festiu hui dilluns 12 d'abril

Hui dilluns se celebra la festivitat de Sant Vicent Ferrer, patró de la C. Valenciana

Sant Vicent Ferrer alçant el dit

El calendari laboral 2020/2021 ens porta un nou festiu una vegada passada Setmana Santa i Pasqua. Quin dia cau este festiu?. Hui dilluns dia 12 d'abril se celebra Sant Vicent Ferrer. Segons el calendari laboral d'este any 2021, el 12 d'abril no és un festiu autonòmic, sinó que la seua celebració depén de cada ajuntament valencià, perquè es tracta d'un festiu local.

Este detall fa que el dia de hui 12 d'abril siga festiu a València ciutat i Elx i, per contra, A Castelló o Alacant no ho siga, per la qual cosa aquells que visquen en estes poblacions es trobaran amb un dia laborable.El 12 d'abril se celebra Sant Vicent FerrerHui dilluns 12 d'abril se celebra Sant Vicent Ferrer, patró de la Comunitat Valenciana, conegut popularment com "Sant Vicent, el del didet", pels miracles que va dur a terme alçant el dit índex. El seu sant es commemora el dilluns de la segona setmana de Pasqua. La data és movible, perquè varia cada any.

Per a disfrutar del pròxim festiu no caldrà esperar molt, l'1 de maig, Dia del Treball, no és una jornada laboral. Enguany cau dissabte.

Sant Vicent Ferrer
 

Sant Vicent Ferrer, el sant dominic valencià, se'l coneix popularment amb afecte com el sant del "dedito", perquè segons la llegenda va obrar diversos miracles alçant el seu dit. És el patró principal de la ciutat de València (Espanya) i en "La Seu" (catedral) trobem nombroses referències a la seua persona. Lluny dels seus prodigis, la seua importància històrica va resultar ser fonamental en la història d'Espanya i este és el motiu principal de voler acostar-vos hui la seua figura.

Va nàixer en el si d'una família acomodada a mitjan segle XIV, quan la ciutat de València eixia d'una epidèmia de Pasta Negra. De gran intel·ligència, es doctora en Teologia als vint-i-vuit anys, amb la qualificació "Summa cum laude". La seua predicació per Europa va fer que se'l reconegués i apreciés per tots.


Mort i miraclesEn el procés de la seua canonització se li van atribuir 860 prodigis o miracles (un a dalt, un a baix) i se li recorda pel seu "Do de llengües" pel qual predicant sempre en valencià era comprés per francesos, castellans, italians... També se li atribueix la fundació del primer orfenat registrat a Europa i que encara continua funcionant a València. La mort el va sorprendre predicant, a França, concretament en Vannes, en 1419, on es pot veure actualment el seu sepulcre en la catedral.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari