Coneix els set consells per a ajudar els teus fills a memoritzar millor

Entendre la informació que volen aprendre abans de memoritzar-la és la tècnica més eficaç per a fixar la informació a llarg termini i estar preparat per a afrontar les classes i els exàmens

Els experts pedagogs recomanen usar imatges mentals, regles mnemotècniques, bromes, tasques visuals, cançons i metàfores per a una memorització més senzilla i eficaç.

Per als pares pot ser molt frustrant que els seus fills i filles tinguen dificultats en els seus estudis, especialment quan es tracta de memoritzar informació. La memorització és una part fonamental de l'ensenyament, ja que cada dia els xicotets necessiten recordar nombroses dades, dates i fórmules per a obtindre bones notes.


De fet, els experts expliquen que “la memòria s'entén com la repetició i conseqüent gravat de dades sense sentit per a després repetir-los”, és a dir, que els xiquets estan extraient informació sense entendre-la. La informació que estan aprenent no es fixa en la seua memòria a llarg termini, per la qual cosa l'obliden amb més facilitat i això pot causar-los dificultats en l'estudi.


Així doncs, remarquen la importància de treballar la memòria de forma més lúdica, com per exemple fomentant que els xicotets recorden noms dels seus personatges favorits o els noms de l'equip esportiu del qual són fans.

D'aquesta manera, remarquen que els xiquets poden memoritzar de manera molt eficaç quan les dades presentades són interessants i estan vinculats a alguna de les seues passions.


En aquest sentit, els experts pedagogs comparteixen una llista de set consells perquè pares i mares puguen ajudar els seus xicotets a memoritzar millor:


1. Ajudar-los al fet que lligen i entenguen la informació. El consell més important! D'aquesta manera ajudem els estudiants a crear una connexió amb la informació. Quan els xiquets entenen la informació que estudien s'afavoreix la memorització, al contrari que quan repeteixen informació que no comprenen.

2. Fomentar l'ús d'imatges mentals. Quan els xicotets visualitzen una història o la informació que estan aprenent, els ajuda a memoritzar-la perquè poden vincular les dades a una imatge mental.

3. Utilitzar regles mnemotècniques. Podem crear frases o llistes per a associar les paraules als seus conceptes, així la informació es vincula a relacions lògiques.

4. Utilitzar bromes i el sentit de l'humor. La informació s'assimila millor quan està connectada a una emoció positiva, per la qual cosa si podem associar la informació a una cosa divertida i memoritzar-la serà molt més fàcil.

5. Aprofita tasques actives i visuals. Dissenyar o crear esquemes o mapes conceptuals afavoreix el processament de la informació, creant una memòria més sòlida i duradora.

6. Fer ús de cançons i metàfores. Si exposem la informació amb un ritme, com en una cançó, o si usem una metàfora, ho assimilem tot amb més facilitat gràcies a analogies simples, creant les eines perfectes per a aprendre.

7. Repassar. És essencial delinear la importància del repàs als xiquets, perquè cada vegada que estan en contacte amb la informació l'assimilen millor, afavorint la transferència de memòria a curt termini a memòria a llarg termini.


Seguint aquests consells, podem ensenyar als nostres fills que memoritzar pot ser una tasca senzilla i divertida, i que a més els serà molt útil per a enfrontar-se als seus exàmens.


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les pensions pujaran un 2,5% a partir del gener vinent" "Mor l'escriptora Soco Cordente als 36 anys"