ÚLTIMA HORA

Confirmats 6 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

La depressió de Joan Carles I des de que ja no és rei

L’emèrit està vivint un moment en la seua vida molt complicat i confús, sense casa fixa i amb l’entorn familiar afonat completament

La situació actual del rei Joan Carles preocupa molt. Segons ha escrit la periodista Pilar Eyre en la seua columna setmanal en ‘Lecturas’, el rei emèrit està vivint un moment molt complicat i confús, sense casa fixa, ja que es va vore obligat a anar-se'n de la Zarzuela, i amb l’entorn familiar afonat completament, que l’hauria sumit en un estat d’ànim «depressiu».

 

El rei Joan Carles, sense domicili fix

Segons Pilar Eyre, el rei Joan Carles va quedar sobrepassat en la Zarzuela, sobretot, des del moment en què va abdicar i la Casa Reial es va reorganitzar per a que el seu fill, el rei Felip, agarrara les regnes. En eixe moment, l’emèrit va quedar relegat a un despatx trist, «sense encant ni calefacció», que mai hauria xafat.

 

En deixar de tindre agenda oficial ni cap gestió a fer, el rei Joan Carles va preferir abandonar la Zarzuela, tot i que no tenia moltes opcions a on anar-se'n, ja que Palma és «territori de la seua dona, la reina Sofia» i Barcelona «ha quedat únicament per a les seues revisions mèdiques i retocs estètics». Per tant, l’emèrit va acabar anant a Sanxenxo, en Galícia, però ahí tampoc té cap domicili fix, segons Pilar Eyre, i realment viu entre el Club Nàutic i la casa del seu president i amic personal, Pedro Campos.

 

La mort de sa germana Pilar, el colp definitiu

Als problemes d’arrelament cal afegir-li'n unes altres que, en conjunt, han provocat que l’estat d’ànim del rei Joan Carles tendisca a ser «depressiu». Sense el tracte habitual amb el seu fill Felip, ni amb la seua dona o amb les seues filles Helena i Cristina –amb qui sempre hi ha impediments, ja que ella «reclama i suplica» sobre el seu marit–, o per les desavinences amb la reina Letícia, la seua nora.

 

Però el colp definitiu ha sigut la mort de sa germana Pilar, «amb qui parlava cada dia per telèfon». Ara, al rei Joan Carles només li queden velles amistats amb les qui intentar fer més suportables els dies i, d'eixa manera, passar la seua etapa final de vida, apartat del paper institucional que durant unes quantes dècades ha ocupat com a Rei d’Espanya.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!