Fotos Família Reial: dol per la infanta que podria haver sigut reina d'Espanya

La capella ardent ha sigut instal·lada en la mateixa casa de Pilar de Borbó
El rei Felip i la reina Letícia arribant a la capella ardent de la infanta Pilar | G3

La família Reial s’ha alçat hui amb la trista notícia de la defunció de la infanta Pilar de Borbó. Germana major del rei Joan Carles I i tia del rei Felip VI, feia anys que lluitava contra un càncer de còlon que, finalment, no ha pogut superar.

Després de què fa uns dies va ingressar a la clínica Ruber Internacional de Madrid, els seus familiars més pròxims no s'han separat d’ella. Només després de conéixer la trista notícia se’ls ha pogut vore eixir de les instal·lacions.

Reunió reial en la capella ardent

Amics i familiars podran dir el seu últim adéu a la monarca. Sorprenentment, la Casa Reial ha triat la mateixa casa de donya Pilar per a instal·lar la capella ardent. La casa està situada en la urbanització Puerta de Hierro de Madrid i les primeres persones han entrat per a homenatjar Pilar de Borbó.

És la primera volta en mesos que es poden vore als reis emèrits junts públicament | G3

El rei emèrit Joan Carles I ha sigut una de les primeres aparicions, juntament amb la reina Sofia. Feia mesos que no es podia vore als reis emèrits junts en un acte públic, tot i que el retrobament no ha arribat en les millors condicions.

Felip i Letícia, molt pròxims a la infanta Pilar

El rei Felip VI i la reina Letícia també s’han acostat a casa de la tia del monarca per a donar l’últim adéu. S’ha pogut vore a Felip amb una cara seriosa, terriblement afectat per la pèrdua de la infanta Pilar, amb qui ha compartit una estreta relació durant tota la vida.

El rei Felip i la reina Letícia compartien una estreta relació amb la infanta Pilar | G3

Precisament, Felip no ha dubtat en interrompre la seua agenda per a  acompanyar a son pare, i la resta de la família, en este últim homenatge. Pilar de Borbó també tenia bona relació amb la reina Letícia, a qui sempre dirigia dolces paraules.

La família reial completa diu adéu a Pilar

Altres persones de la família Reial han aparegut en la capella ardent. És el cas de la infanta Helena, que ha arribat a casa de sa tia amb els seus fills, Froilan i Victoria Federica. També han estat presents els cinc fills que compartia amb Luís Gómez Acebo, vescomte de la Torre, pel qui va haver de renunciar a la corona que l’hauria proclamada reina d’Espanya.

Froilan i Victoria Frederica han acompanyat la infanta Helena en la capella ardent | G3

Bruno Gómez Acebo, fill de Pilar de Borbó, amb la seua dona i els seus fills arribant a la capella ardent | G3

No ser reina d'Espanya per amor

El seu nom complet era Maria del Pilar Alfonsina Joana Victòria Lluïsa Ignàsia de Tots els Sants de Borbó i Borbó i va nàixer en Canes (França) l'any 1936. En aquella època la família reial s'havia exiliat després de la proclamació de la segona república espanyola, i va nàixer coincidint amb l'any en què es va iniciar la Guerra Civil espanyola. La primogènita va créixer fora d'Espanya, va estudiar en Estoril i va cursar infermeria en Portugal, a on va arribar a exercir durant dos anys en l'hospital Dos Capuchos. 

La història d'amor de la infanta Pilar té nom i cognoms: Luís Gómez Acebo, el vescomte de la Torre. La parella es va conéixer en casa de Simeó II, l'exrei de Bulgària, i no va ser fins al 1967, quan la infanta tenia 31 anys, que es va anunciar el matrimoni entre els dos enamorats. Però la felicitat va durar poc, i és que com Luís Gómez no era membre de cap reialesa, Pilar va haver de renunciar als seus drets dinàstics per a poder contraure matrimoni. La infanta va perdre tota possibilitat de ser la futura reina d'Espanya per amor.

De la mateixa manera, els fills de Pilar mai tindrien drets dinàstics, un fet que va causar molt rebombori a la família Borbó. Durant prou de temps, els pares de Pilar de Borbó, el comtes de Barcelona, no van aprovar el futur enllaç, ja que volien que la seua filla es casara amb algú de sang reial. Tot i això, finalment el van acceptar. L'enllaç va arribar, per fi, l'any 1967. Però la boda tampoc es va celebrar en Espanya, si no que es va fer en Lisboa, en el preciós monestir dels Jerònims de Betlem.

Fruit d'esta història d'amor, el matrimoni va tindre cinc fills: Simoneta, Juan, Bruno, Beltrán i Fernando  Gómez Acebo. La vida somreia a la família de Pilar fins que el març de 1991 va morir el seu home Luís, amb només 56 anys. Un càncer limfàtic li va llevar la vida. Dos anys després, el 1993, son pare, Joan de Borbó, també perdia la vida.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Susanna Griso alarma als seus seguidors per una fotografia recent" "Desvelen que Bigote Arrocet ha sigut infidel a Maria Teresa Campos amb dos dones"