Oberta la inscripció al Fòrum Connecta d'Alacant per a buscar ocupació

Les persones inscrites podran accedir a tallers d'orientació laboral i ocupabilitat i a diferents ofertes d'ocupació

L'Espai Sèneca d'Alacant (antiga estació d'autobusos) acollirà, el dimecres 16 de juny, el Fòrum Connecta Labora amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania els serveis per a l'ocupació que ofereixen les administracions públiques valencianes.

Dins d'este esdeveniment, les persones inscrites podran participar en els processos de selecció de personal que realitzaran les empreses assistents, a més de realitzar diversos tallers orientats a millorar la seua ocupabilitat.

Concretament, en este fòrum 20 empreses realitzaran entrevistes de treball per a cobrir diferents llocs de treball oferits a través de la web del Fòrum Connecta Labora d'Alacant. Entre les empreses participants estaran Addeco, Eurofirms i Manpower, entre altres.

El Fòrum Connecta Labora és un espai de connexió entre les persones demandants d'ocupació i les empreses, en este cas impulsat a través del Pacte territorial per l'ús de la ciutat d'Alacant.

Els fòrums tenen tres objectius principals: divulgar els serveis de Labora, acostar i posar en contacte a les persones amb empreses i, finalment, dotar d'estratègies a les persones assistents per a aconseguir una ocupació. Les activitats més destacades d'estos esdeveniments són els tallers d'ocupació i les entrevistes de treball.

Per a garantir la seguretat de les persones assistents a l'esdeveniment, es realitzarà en un format semipresencial amb la finalitat de donar servei a la ciutadania d'Alacant que desitge realitzar una entrevista de treball, participar en un taller d'ocupació o resoldre els seus dubtes sobre els serveis que ofereix Labora en un sol clic i sense eixir de casa.

El fòrum presencial tindrà lloc en l'Edifici Sèneca (Antiga Estació d'Autobusos), en la Plaça Sèneca de 9.00 hores a 15.00 hores.

Per a participar, les persones interessades han d'inscriure's a través de la pàgina web en este enllaç.

Hi ha programats diferents tallers i sessions amb aforament limitat, com els tallers d'orientació laboral i ocupabilitat, de cerca d'ocupació per Internet, com realitzar un videocurrículum, elaborar un currículum amb carta de presentació o de simulació d'entrevistes de treball, entre altres.

A més, també es programen sessions ‘en línia’ sobre els serveis que ofereix Labora que estaran ateses per personal especialitzat per a resoldre en directe tots els dubtes de participants en el fòrum virtual.

Labora i la Conselleria d'Economia Sostenible han représ els Fòrums Connecta Labora amb un model semipresencial per tota la Comunitat Valenciana per a facilitar a la ciutadania la cerca de treball i fer més pròxims els serveis d'ocupació que ofereix l'Administració pública.

Les sessions consistiran en seminaris webs que s'emetran mitjançant la plataforma Zoom i abordaran temes com els serveis de Labora, formació i tallers relacionats amb la cerca d'ocupació.

Els enregistraments permetran l'accés de les persones participants en una sèrie de vídeos que podran visualitzar quan ells trien.

Finalment, els fòrums consistiran a posar en contacte al públic amb el personal de Labora per a la resolució de dubtes o assessorament.

A més del fòrum d'Alacant, ja està programat el següent fòrum, que tindrà lloc a Elx el 30 de juny.

S'han habilitat diferents zones en els fòrums Connecta Labora per a garantir la seguretat i s'han dissenyat cinc zones: la zona entrevistes, els tallers de formació, la zona de simulació d'entrevistes de treball, la zona aula TIC i un set d'enregistrament de videocurrículums.

Totes les zones s'han dissenyat per a garantir 1,5 metres de separació entre participants i la instal·lació de mampares per a protegir a totes les persones de la COVID-19.Zona d'entrevistes

 

Estos espais comptaran amb mampares de seguretat, gel hidroalcohòlic en cada taula i neteja del mobiliari en finalitzar cada entrevista.

Les entrevistes es realitzaran amb cita prèvia per a evitar les aglomeracions. També existirà un taulell que oferirà assessorament laboral amb la finalitat d'ajudar a preparar la seua entrevista i triar les ofertes que més s'adapten al seu perfil professional.

Finalment, les entrevistes de treball estaran complementades amb entrevistes de treball virtuals. D'esta manera, aquelles persones o empreses participants que no puguen acudir als Fòrums Connecta Labora puguen participar en estes.Fòrum virtual

 

Garantint les mesures de seguretat i amb l'objectiu d'oferir els fòrums Connecta Labora al major nombre de persones possibles, s'ha dissenyat un esdeveniment virtual per a evitar aglomeracions i afavorir les entrevistes entre participants i personal tècnic de Labora.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Gran Fira València torna amb més dun centenar dactivitats per a tots els públics" "Els presos de Castelló condemnats per violència de gènere seran reeducats"