El quadre nou de Felip VI en el Congrés costa 88.000 euros

El retrat ha sigut pintat per Hernán Cortés i mostra el rei en un fons uniforme de color ocre
El nou retrat del rei Felip VI presidix el Saló de Ministres al Congrés i ha costat 88.000 euros | Cedida

 

El nou retrat de Felip VI ja presidix el Saló de Ministres de l’hemicicle en el Congrés dels Diputats. Un quadre que ha sigut pintat per l’artista Hernán Cortés, qui és autor dels retrats dels pares de la Constitució que es troben en la Sala Constitucional, i que ha costat un total de 88.000 euros, després que s’acordara la seua adquisició el juny del 2018 en comprovar que només hi havia fotografies del rei en esta institució.

 

El quadre del rei Felip VI de 88.000 euros

Ha sigut Ana Pastor, presidenta del Congrés, l’encarregada de descobrir este dilluns el nou retrat de Felip VI, un quadre pintat a l’oli a on es pot vore la figura del rei en un fons uniforme de color ocre, juntament amb una llegenda que resa «Felip VI Rei, XL Aniversari de la Constitució Espanyola».

 

Ana Pastor, presidenta del Congrés, ha presentat el nou retrat de Felip VI | Congrés dels Diputats

 

Un quadre a on l’artista gadità ha vullgut reflectir la «cordialitat» de l’home «amb una mirada còmplice que inspira confiança», combinant-la amb la formalitat de la institució que representa Felip VI, fugint de «certa rigidesa i pompositat», segons ell mateix ha expressat en la seua narració sobre el procés de realitzar esta obra, que espera que li haja agradat al rei.

 

El quadre ha sigut col·locat en el lloc que ocupava el del rei emèrit, en el Saló de Ministres, a on es reunix la Mesa de la Cambra i que forma part de la zona del Palau reservada al govern, a on a voltes es reunix el Consell de Ministres. És una sala a on no entren els mitjans de comunicació ni les persones que visiten la institució.

 

Quadre del rei Felip VI, pintat per l'artista gadità Hernán Cortés | Congrés dels Diputats

 

L’artista demanava més diners pel quadre del rei

La Cambra va consultar amb Zarzuela la idea de realitzar un quadre del rei i es van tindre en compte tres artistes, decantant-se finalment per Hernán Cortés, considerat un dels millors retratistes del panorama pictòric espanyol. En un primer moment, el pintor va enviar un pressupost que el Congrés va considerar massa elevat i li va demanar que en fera un altre més ajustat, dins la mitjana del que estan pagant altres institucions per a fer-se un retrat social de Felip VI.

 

Finalment, el passat mes de desembre, Cortés va demanar 80.000 euros més IVA pel quadre del rei, quedant en un total de 88.000 euros. Este preu no se'n va massa dels altres retrats que van ser encarregats per la institució fins a la crisi econòmica. Concretament, el quadre més car dels últims temps és el del socialista José Bono, que va costar cap a 83.000 euros; el més barat, el de Patxi López, el president més breu des de la Transició, va costar 10.300 euros amb l’IVA inclòs.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!