Què és el Reiki i quins són els seus principals beneficis?

És una tècnica japonesa de medicina natural que consisteix en la imposició de mans per harmonitzar cos, ment i ànima

Reiki és una tècnica de canalització d'energia, principalment, a través de les mans. Val a dir que no és un mètode de sanació ni alternatiu a la medicina tradicional, només és una forma energètica d'equilibri i relaxació.

La paraula Rei significa Universal, sense límits, infinita, i Ki és energia vital. És una paraula japonesa, igual que ho és la tècnica. Els seus practicants, a tot el món, destaquen els múltiples beneficis per a la vida diària i per afrontar situacions difícils o circumstàncies adverses com les que imperen actualment en el nostre dia a dia, amb la pandèmia.

Hi ha diferents associacions i federacions que s'han agrupat per difondre esta tècnica desenvolupada en 1922 pel budista zen japonés Mikao Usui. Des de llavors, el seu ús s'ha estés exponencialment arreu del món, fins i tot s'ha implantat en alguns hospitals com a teràpia complementària per reduir efectes secundaris de tractaments de xoc contra malalties com el càncer, tal com explica la Federació Espanyola de Reiki.Com funciona?

El Reiki es basa en la imposició de mans sobre el cos per transmetre energia i ajudar a reduir problemes emocionals i físics, així com dolors a diferents parts del cos. El practicant usa les seues mans com a canal d'energia i les posa sobre el pacient (no cal tocar-lo),

Generalment, en els 7 xacres principals del cos, o també anomenats punts energètics. No obstant això, també es pot donar Reiki en altres zones com articulacions. L'objectiu principal és harmonitzar estes xacres per facilitar l'alliberament de bloquejos emocionals i físics, El que dona lloc a un augment del benestar de la persona i una sensació d'harmonia.Qui poden utilitzar Reiki?

Totes les persones podem usar Reiki per a ajudar-nos a nosaltres mateixes i ajudar altres. Totes som capaços de canalitzar l'energia Reiki, encara que esta capacitat s'activa millor a les formacions o cursos que organitzen les diferents "escoles" o centres de teràpies.


Hi ha diversos nivells, iniciació, segon nivell, tercer i mestratge. Este últim enfocat a aquelles persones que vullguen formar altres. Són molts els centres que imparteixen este tipus de tallers per iniciar a persones en la tècnica del Reiki.

Qualsevol persona pot posar les mans sobre una altra i ajudar a accelerar el seu procés de millora, perquè, a la fi i al cap, això és el que és, una tècnica d'ajuda. I és que Qui no recorda quan les nostres àvies o pares ens posaven les mans al front si teníem febre?Principals beneficis

Com hem dit, funciona principalment aplicant Reiki sobre els xacres, centres energètics de cada persona. Des de la Federació ressalten els múltiples beneficis d'esta tècnica oriental, que ja és tota una icona a Occident. A continuació, detallem alguns:

Ajuda a alliberar bloquejos emocionals i pensaments negatius
Redueix preocupacions i pors
Indueix a la relaxació, de manera que ajuda en casos d'ansietat, estrés o insomni
Millora la concentració i l'equilibri mental
Ajuda a reduir dolors lleus, com ara musculars, de cap o de regla
Genera benestar i augmenta la vitalitat


En definitiva, esta tècnica de medicina natural harmonitza cos, ment i ànima, alguna cosa essencial en els temps que corren. No?

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un home descobreix per un error que té 48 fills després de donar la seua esperma" "Calendari laboral 2020/2021: On és festiu el 12 d'abril en la C. Valenciana"