Ricky Rubio presenta 'Proyecto Luca', un projecte per als xiquets malalts de càncer

El projecte s'inspira en el cas de Luca de la Vega, un xiquet de 12 anys malalt de càncer
Ricky Rubio amb Luca de la Vega presenten 'Proyecto Luca' | EFE

 

El jugador de basquet espanyol Ricky Rubio ha presentat este divendres en l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona el seu projecte solidari 'Proyecto Luca', impulsat per la fundació The Ricky Rubio Foundation. El projecte té com a objectiu ajudar als xiquets malalts de càncer, oferint-los la possibilitat d'assistir a un partit de l'NBA.

 

'Proyecto Luca', que compta amb la col·laboració de l'administració pública, naix inspirat pel cas de Luca de la Vega, un xiquet de 12 anys al qui li van diagnosticar càncer quan jugava en un equip que entrenava un antic company de Rubio. I va ser eixa història de lluita la que va servir d'inspiració per al director Alex Torres, qui ha presentat el seu curtmetratge 'Stronger Together'.

 

'Proyecto Luca', una ajuda psicològica per als xiquets

Segons ha explicat el mateix jugador, el costat positiu de la iniciativa és que el fet de vore un partit de l'NBA supose un «objectiu final», ja que els xiquets podran fer el viatge als Estats Units en una fase més avançada de la recuperació. Luca, el xiquet que va inspirar el projecte, farà de «mentor» dels altres menuts, ja que «si no has viscut un càncer, no pots saber realment què és».

 

Ricky Rubio en la presentació de 'Proyecto Luca' | EFE

 

De moment, el projecte ja ha fet que es complira el somni d'Erik, Ona i Kyle, tres pacients de càncer de l'Hospital Vall d'Hebron que estaren en contacte telefònic amb Ricky Rubio abans del viatge als Estats Units per a vore un partit dels Phoenix Suns, a on juga l'espanyol.

 

Rubio desitja que el projecte tinga continuïtat i assegura que «entre tots, podem fer un món millor, els xicotets detalls poden ser més importants» i és que, com afirma el jugador, una part important en la recuperació d'esta malaltia és psicològica.

 

A l'acte de presentació, ha assistit el doctor Josep Antoni Ramos Quiroga, cap de Psiquiatria de la Vall d'Hebron, qui ha volgut remarcar el següent: «Saber que algú et vol ajudar és important per a afrontar esta patologia, i grans noms del deport com Ricky Rubio són grans catalitzadors de motivació». «El càncer és una carrera molt complicada i és necessari tindre objectius positius i il·lusió», sentència el jugador.

 

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!