20 persones detingudes per explotar sexualment a 14 xiques en Alacant i València

La xarxa penalitzava a les dones amb multes si volien dutxar-se després de cada servici, descansar o deixaven de treballar per malaltia
12 xiques han sigut alliberades | Pixabay

La Policia Nacional ha detingut a una vintena de membres d'una xarxa que obligava a exercir la prostitució a dones en locals de València, Alacant, Almeria i Múrcia, i a les que penalitzava amb multes si volien dutxar-se després de cada servici, descansar o deixaven de treballar per malaltia.

D'esta operació contra el tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual ha donat compte este diumenge la Direcció General de la Policia, els agents de la que han alliberat a 14 dones prostituïdes i detingut a 20 integrants de la xarxa, dels que 9 han ingressat a la presó.

Durant l'operació, s'han practicat 12 registres, en els que s'han intervingut 90.000 euros en efectiu, cinc vehicles d'alta gamma, tres escopetes de caça i dos armes de foc simulades, a demés de cocaïna i marihuana preparada per a la seua venda.

Estaven en condicions infrahumanes

Segons han pogut constatar els investigadors, les víctimes eren obligades a treballar 12 hores tots els dies i, en el cas d'emmalaltir i no poder treballar, eren penalitzades econòmicament. Els horaris eren tan estrictes que, en el cas de voler descansar o dutxar-se, eren multades amb entre 60 i 200 euros.

Inclús els responsables dels clubs arribaven a denegar-los l'assistència sanitària i si no treballaven per malaltia, les sancionaven amb entre 300 i 400 euros. Algunes de les dones havien acumulat un deute amb la xarxa que superava els 4.000 euros. Tant les dones com les seues famílies eren amenaçades i pressionades perquè abonaren el deute contret.

L'organització es quedava amb gran part del percentatge dels servicis sexuals, de l'abús dels que es lucrava, i obligava les seues víctimes a treballar tots els dies  de la setmana i a consumir substàncies estupefaents amb els clients, a demés de sotmetre-les a una estreta vigilància i control, ressalta la nota.

Segons la Policia, a pesar de la situació de crisi sanitària, els clubs han mantingut la seua activitat al marge de la llei, amb el risc afegit de possible contagi per a les seues víctimes.

Mesures cautelars

Als investigats se'ls imputen presumptes delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, tràfic de drogues, contra el dret dels treballadors, afavoriment a la immigració irregular, tinença il·lícita d'armes, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

Els agents han fet 12 registres simultanis en la regió de Múrcia (7), Alacant (2), Almeria (2) i València (1) en diferents cases de diferents membres de l'organització i en els clubs en els que allotjaven i explotaven a les seues víctimes. L'operació ha culminat amb el tancament cautelar dels sis locals en els que duien a terme les activitats d'explotació sexual.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Troben a un menor de 5 anys a soles plorant i en pijama en el portal de sa casa en Xest" "Treballen sense contracte i a 60 hores setmanals en un bar de Castelló de la Plana"