39 persones investigades per estafar 11.000 euros en la compravenda de productes de segona mà

Una volta han rebut els diners o part d'ells, lleven els anuncis de les plataformes
Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro | Pixabay

La Guàrdia Civil investiga a 39 persones per la seua presumpta implicació en una estafa a través de plataformes d'internet de compra i venda de productes de segona mà a escala nacional, en una operació en la que s'han pogut esclarir 51 fets delictius i determinar que els investigats van conseguir estafar més d'11.000 euros amb esta pràctica il·lícita.

L'Equip de Delictes Tecnològics de la Guàrdia Civil de Sueca, en la Ribera (València), va iniciar l'operació 'WALLASUCRO' amb el tractament de més de 200 denúncies interposades per particulars manifestant ser estafats en la compravenda d'algun producte oferit en diferents plataformes de compravenda com Wallapop, Segundamano.es i altres paregudes, segons un comunicat de l'institut armat.

Després d'examinar totes les denúncies, es desprén que en moltes d'este el mètode es basa en la posada a la venda de productes en pàgines web o aplicacions reals de segona mà, a on normalment s'oferixen productes per davall del preu del mercat, i una volta que es fa el pagament íntegre o parcial, no s'envia res i al poc temps eixe anunci desapareix.

En este cas és molt important l'engany i les tècniques d'enginyeria social empleades per a engalipar a la potencial víctima (el producte està en un altre país i cal pagar taxes en duana, urgix venda per mudances, trauen a la víctima dels canals segurs de comunicació de la plataforma, etc). En este sentit, la Guàrdia Civil advertix a la ciutadania que s'està donant un important repunt en casos d'estafes i fraus en compres en línia.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les víctimes supervivents declararan davant del jutge del cas de Marta Calvo" "Busquen a Alejandro Fernández, un menor desaparegut en Elx"