Detenen 9 persones en València que havien estafat fins a 220.000 euros

Els afectats de l'estafa estan repartits entre Madrid, Barcelona i Càceres
Els detinguts ingressaven els diners en altres comptes per a que els diners foren indetectables | Marta Maseras

 

Agents de la Guàrdia Civil de Cullera i de la Pobla de Vallbona han detingut a 9 persones per delictes contra el patrimoni, blanqueig de capitals, estafes, falsedat documental i pertinença a organització criminal. Les detencions s'han produït en el marc de l'operació 'Mutatio'.

Segons pareix, els detinguts conseguien xecs i pagarés d'empreses i els modificaven les quantitats per a, ràpidament, cobrar-los. Una volta amb els diners, l'organització feia transferències a comptes bancaris per a dificultar el rastreig de les quantitats.

Un grup molt ben organitzat

El grup tenia una jerarquia molt ben delimitada. Les ordres sempre venien de la mateixa persona, que era qui controlava i ho coordinava tot. A més, hi havia integrants que conseguien els xecs, els qui els modificaven i, finalment, els qui els cobraven. Estos últims, al final de la jerarquia, facilitaven els seus comptes corrents per a cobrar els diners robats, a canvi d'alguna classe de favor econòmic.

Després de 7 mesos d'investigació, s'han detingut 9 persones entre els 43 i els 68 anys, d'origen camerunés, congolés i espanyol. Ha calgut registrar, simultàniament, fins a 5 cases repartides entre 4 poblacions de la província de València i un estudi detallat de totes les operacions bancàries per a poder desmuntar tota la trama.

En les vivendes dels detinguts s'ha pogut trobar un gran volum de documentació sobre tots els fets delictius dels últims mesos. Els acusats han pogut estafar fins a 220.000 euros d'empreses de Madrid, Barcelona i Càceres. Ara per ara, la instrucció del cas està en els Jutjats de Sueca (la Ribera).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA VALÈNCIA: Alumne de 15 anys apunyala una professora" "Dures paraules del cosí de Reyes, que va sobreviure a l'accident: «Anàvem volant»"