Alliberen a 36 gossos reclosos en una casa de 50 metres quadrats d'Alacant

La Policia va procedir a la intervenció, retirada i depòsit dels animals en l'alberg municipal.
Un dels gossos rescatats | Policia Local d'Alacant

Agents de la Unitat Canina de la Policia Local d'Alacant han alliberat i rescatat a un total de 36 gossos mestissos que es trobaven en males condicions i amb un mal estat de salut en l'interior d'una vivenda de 50 metres quadrats, situada en l'avinguda de Pintor Gastón Castelló, en la ciutat d'Alacant.

El lloc on estaven tancats els cans presentava condicions «d'abandó i insalubritat», ha explicat l'Ajuntament d'Alacant. La casa i els gossos estaven en un estat higiènic-sanitari greu, els gossos realitzaven les seues necessitats dins de la vivenda, que es trobava sense ventilació i desprenia una «forta olor irrespirable» en l'interior.

La Unitat Canina de la Policia Local i funcionaris de Protecció Animal van iniciar un operatiu de rescat després de la denúncia d'un particular, per les molèsties que ocasionaven els gossos, el soroll dels lladrucs i les olors. El denunciant va manifestar que els gossos mai eixien de casa.

Els agents policials van localitzar la casa i van obrir diligències contra la propietària el passat 18 de novembre. En accedir a l'interior de la vivenda, de 50 metres, van procedir a la seua inspecció i van verificar les cartilles veterinàries dels animals.

  

Van comprovar que els 36 gossos mestissos de menuda i mitjana grandària que estaven en l'interior no tenien posades les vacunes obligatòries i estaven en unes molt greus condicions, motiu pel que la Policia va procedir a la intervenció, retirada i depòsit dels animals en l'alberg municipal.

Ulceres i fractures

  

El veterinari de l'alberg on els animals han sigut traslladats ha realitzat a cada gos un protocol sanitari i de vacunació. Els gossos presentaven úlceres oculars, dermatitis al·lèrgiques amb problemes de pell, ungles extremadament llargues, fractures sense tractar, i eren extremadament espantadissos a causa d'una mala socialització.

Una femella ha sigut operada perquè no hi havia certesa que poguera portar l'embaràs a terme. A més, es van intervindre també dos cadells de cinc dies que encara tenien els ulls tancats.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha informat que els gossos poden ser adoptats i es troben en l'alberg municipal, i al seu torn ha agraït al particular que va alertar a la Unitat Canina de la Policia Local.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Troben un cadàver en una caseta abandonada en el port de València" "Marta Calvo: El sospitós ja va ser investigat per la mort d'una prostituta en València"