7 alumnes implicats en les destrosses i pintades del seu institut de Paterna

Els fets es van produir en la nit de Halloween
Entrada a l'IES La Canyada de Paterna | Google Maps

ACTUALITZAT 27/11/2019 19.45 hores. Agents de la Policia Nacional han detingut Paterna, en la comarca de l'Horta de València, a set menors –de 14 i 15 anys– per provocar danys en el centre educatiu del què són alumnes. Estos fets es van produir el dia 31 d'octubre.

 

Les investigacions es van iniciar a principis de novembre en tindre coneixement els agents que en un centre educatiu s'havia produït una sèrie de danys en les portes d'accés, vidres fracturats amb pedrades, motor de les portes mecanitzades destrossades i pintura i llançament d'ous en la façana.

 

Durant les investigacions els policies van descobrir que els sospitosos eren alumnes del centre i que els danys ocasionats ascendien a uns 5.400 euros, explica la Prefectura Superior en un comunicat. Els implicats han sigut detinguts com a presumptes autors d'un delicte de danys. Els menors, sense antecedents policials, han sigut posats en llibertat i entregats als seus pares.

Danys en la nit de 'Halloween'

El dia 31 d'octubre, en la localitat de Paterna, es van trobar els greus danys en l'Institut d'Educació Secundària La Canyada i va ser el conserge del centre qui va avisar a la policia quan tornava al seu domicili, que és el mateix institut.

Portes i vidres del centre presentaven forats a causa de les fortes pedrades llançades des de l'exterior. A més, els responsables utilitzaren pots d'esprai per a fer pintades. Algunes d'elles fóren 'putos rojos', 'fuck' i dibuixos «insultants». Estos danys podrien superar, fins i tot, els 3.000 euros.

Es dóna la curiositat que, este institut, que ja ha patit actes vandàlics en repetides ocasions, va contractar una empresa privada de seguretat per vigilar esta classe d'incidents. Tot i això, eixe dia no estaven en les instal·lacions del recinte.

També pots llegir..

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cau el sostre d'una nau industrial en Moncada" "Gravava a xiques en el bany de sa casa sense el seu consentiment"