Els dos alumnes de la UPV que hackejaren el sistema per a pujar nota aniran a juí

S'enfronten a una possible condemna de tres anys de presó
A juí els dos alumnes de la UPV que hackejaren el sistema per a pujar nota | Wikipedia

Els dos alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) que hackejaren el sistema informàtic del centre per a pujar-se la nota aniran finalment a juí, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Es tracta de dos estudiants del doble grau d'Administració d'Empreses i Enginyeria en Tecnologies i Servicis de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de València (UPV), que s'enfronten a una possible condemna de tres anys de presó.

La Fiscalia Provincial de València, en un escrit d'acusació al que ha tingut accés EFE, els considera responsables d'un delicte continuat de falsedat en document oficial i un altre, també continuat, de descobriment i revelació de secrets, i els reclama multes de 3.600 i 3.000 euros.

Un sistema 'enregistrador de teclat'

Els acusats, segons el Ministeri Públic, van accedir de manera il·lícita a la xarxa informàtica de la universitat en diferents ocasions entre el 2 d'abril de 2017 i el 31 de gener de 2018 després d'apoderar-se dels noms d'usuari i de les claus amb un sistema 'enregistrador de teclat', que memoritza les pulsacions que es fan en un teclat, instal·lat en els ordinadors que utilitzaven els professors dins de les aules.

El primer dels acusats, a qui se li reclama una multa major, va millorar les seues notes de sis assignatures en deu accessos, mentres que el segon va utilitzar estos accessos il·legals en dos ocasions per a millorar les seues notes de dos assignatures.

El fiscal reclama que es forme una peça separada per a que se conega la capacitat econòmica dels acusats, a l'efecte d'establir les seues responsabilitats. Els dos es van acollir al seu dret a no declarar quan van ser cridats pel jutjat en qualitat d'investigats durant la fase d'instrucció. Com a acusació particular, la UPV ha reclamat unes condemnes similars a les que sol·licita el Ministeri Públic, encara que no ha informat detalladament sobre la seua petició concreta.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una exalcaldessa de Polop sobre Juan Cano: «Era un borratxo, un boig i un mal alcalde»" "Condemnat per abusar d'1 xica i intentar matar-ne a una altra en un permís penitenciari"