Ataquen l'helicòpter en el qual viatjaven el president Duc i ministres

El president Iván Duque va informar mitjançant un vídeo que l'helicòpter en el qual viatjava juntament amb els ministres de Defensa, de l'Interior, l'alcalde de Cúcuta i el governador de Nord de Santander va ser atacat després d'enlairar de Sardinata. El mandatari i els funcionaris es troben il·lesos.

L'helicòpter amb el qual viatjava el president de Colòmbia, Iván Duque i els seus ministres d'Interior i de Defensa, Daniel Palacios i Diego Molano respectivament, ha sigut atacat a tirs este divendres al departament Norte de Santander a la frontera amb Veneçuela. El mandatari i els altres ocupants de l'aeronau, entre els quals també estava Silvano Serrano, governador d'este departament, han resultat il·lesos.

<

>
Segons informa el diari La Opinión de Cúcuta l'helicòpter presidencial va rebre tres impactes de bala quan volava des de la localitat de Sardinata, en la convulsa regió del Catatumbo, cap a esta ciutat. Es tracta d'una zona on tenen presència la guerrilla de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN), un reducte de l'Exèrcit Popular d'Alliberament (EPL), considerat pel govern com una banda criminal, dissidents de l'extinta guerrilla de les FARC i grups narcotraficants que s'enfronten pel control territorial.

<

>
Duque ha qualificat l'atac de "covard" i ha destacat que la lluita del govern contra el narcotràfic, el terrorisme i els organismes de criminalitat organitzada que operen al país no es veurà acoquinada "amb violència ni amb actes de terrorisme".

<

>

<

>

<

>


L'atemptat ha sigut immediatament rebutjat pels països veïns. L'Equador i el Perú han expressat "el seu suport al primer mandatari" així com la seua solidaritat amb l'Estat i el poble colombià. El Paraguai, l'Argentina i Xile també han mostrat el seu suport a Colòmbia, així com els Estats Units, que han condemnat enèrgicament l'atac i han felicitat els pilots per un aterratge segur. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Estafa: La dona que va assegurar haver donat a llum a 10 bebés va mentir" "La Guàrdia Civil deté a una parella residents a Xàbia relacionada amb la cocaïna"