L'Audiència de València ordena que declare com a investigat el líder d'España 2000 per un acte contra l'islam

José Luis Roberto haurà de declarar davant el jutge indicis de delicte d'odi en un acte sota el lema 'No al Islam'
El líder d'España 2000 José Luis Roberto junt a una bandera franquista | Arxiu

El líder de la formació d'ultradreta España 2000, José Luis Roberto, haurà de sentar-se en la bancada dels acusats després de ser citat per l'Audiència Provincial de València, per indicis d'un possible delicte d'odi en un acte que es va realitzar a la capital sota el lema "No al Islam".

La Secció Cinquena de l'Audiència Provincia de València estima el recurs d'apel·lació que la fiscalia va interposar contra l'arxivament de les diligències per part del jutjat d'instrucció número 17 de València i, per tant, revoca la seua resolució.

La fiscal de delictes d'odi, Susana Gisbert, assegurava en el seu informe que la concentració va consistir en "una perfomance en menyspreu i rebuig de l'Islam, retransmés per la xarxa social Facebook i acompanyat de soflamas" en les quals el president de la formació d'ultradreta, José Luis Roberto, cridava a "lluitar contra la invasió" i deia "que els immigrants musulmans suposen un perill, entre altres frases similars". La denúncia contra aquest acte va ser presentada per l'ONG València Acull.

Des de l'Audiència Provincial asseguren que si hi ha delictes d'odi nho se pot arxivar la causa i no poden quedar exclosos sense una activitat probatòria: "no convé banalitzar" amb aquest tipus de delictes. València Acull ha recordat als mitjans, després de fer-se pública la citació de José Luis Roberto com a investigat, que la persona que va demanar actuar a la Policia va ser sancionada per alteració de l'ordre públic.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Ferit un home en un accident entre un tramvia i una furgoneta a València" "Agressió desmesurada a un xiquet amb autisme"