L'Audiència de València absol a tres germans d'Antonio Anglés i en condemna a un altre

Un altre home també ha sigut absolt
Només ha sigut condemnat un dels germans| Arxiu

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de València ha absolt a quatre acusats, entre ells tres germans d'Antonio Anglés, el fugitiu buscat pel triple crim d'Alcàsser, de l'extorsió denunciada per un empresari, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

A pesar d'això, el tribunal ha condemnat a un dels germans, Carlos M.M., a un any i tres mesos de presó per un delicte de tinença il·lícita d'armes, i altres tres anys i sis mesos de presó i al pagament d'una multa de 5.000 euros per un delicte contra la salut pública.

La sentència, que pot ser recorreguda, arreplega l'absència de mitjans de prova suficients per a condemnar pel delicte d'extorsió, ja que la víctima no va comparéixer en el juí celebrat el passat 14 de juliol i la seua declaració sumarial «no revist valor probatori de càrrec quan es va practicar sense intervenció de la defensa dels acusats».

El perjudicat va denunciar en desembre de 2017 en una comissaria de Policia que els tres germans d'Anglés i un altre individu li havien obligat, amenaçant-li amb una pistola i una xeringa suposadament infectada amb el virus de la SIDA, a cedir davant notari a Carlos M.M. les seues participacions en una empresa que explotava una estació de servici, de la que els dos eren socis.

A pesar d'això, la Sala considera «inversemblant» eixa narració i recorda que no existix en les actuacions l'escriptura de cessió de participacions que suposadament hauria motivat l'extorsió.

A això se suma la renúncia expressa a exercir qualsevol acció civil o penal contra els denunciats que la mateixa víctima va presentar en el jutjat instructor, en la que manifestava haver arribat a un acord amb la part contrària.

Els magistrats sí han condemnat a Carlos M.M. per tinença il·lícita d'armes i tràfic de drogues, després que la Policia confiscara en el registre de sa casa una pistola semiautomàtica i diferents quantitats d'haixix, heroïna i cocaïna que anava a destinar a la venda a tercers.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Segresta a la seua companya de pis en Castelló, li trenca la mandíbula i li furta" "Evacuat un edifici per un incendi en Elx"