Bombers extingeixen un espectacular i complicat incendi industrial

Incendi industrial originat en un dipòsit de 40.000 litres d'oli a Alacant

Els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de l'Ajuntament d'Alacant (SPEIS) han treballat durant tota la nit en l'extinció d'un complicat incendi industrial que s'ha originat en un dipòsit de 40.000 litres d'oli a la fàbrica de Aludium, situada en l'Avinguda d'Elx, sense ferits.

En l'ampli operatiu desplegat s'ha muntat un Lloc de Comandament amb més de 35 efectius de bombers del SPEIS, Policia Local d'Alacant i Policia Nacional que van ser mobilitzats per a coordinar l'emergència, i es va desallotjar la nau industrial.

El SPEIS, va rebre l'avís sobre les 03.25 hores, i fins al lloc de l'incendi industrial es van desplaçar set dotacions completes de l'Ajuntament, a la seua arribada van comprovar que el foc sobresortia de la coberta amb una flamerada de més de 12 metres d'altura, i per a intervenir es van dividir en cinc equips per a començar a atacar el foc des de la part més alta.

Els bombers han destacat que "este incendi ha estat molt complicat d'extingir a causa de l'elevada càrrega tèrmica, i al perill que comportava tindre els tancs amb milers de litres d'oli en combustió".

Els equips del SPEIS immediatament van començar a extingir-ho, desplegant l'escuma distribuïda i intervenint des de diversos fronts per l'interior de la zona afectada, i des de la part més alta a la qual es podia accedir treballant per l'exterior amb el vehicle escala dividits amb diferents eixos d'atac per a controlar-lo com més de pressa millor i evitar que es propagués als altres dipòsits.

Els bombers, després de més de quatre hores de treball d'extinció des de diversos fronts van aconseguir controlar-ho sobre les 7,30 hores amb l'escuma, i una hora després es donava per extingit, però a causa de l'elevada càrrega tèrmica s'ha d'estar refrescant i refredant la zona durant tot el dia.

Així mateix en la part de la coberta els bombers han hagut de realitzar amb el braç del vehicle escala una inspecció juntament amb diversos tècnics revisant l'estructura, ja que ha quedat totalment afectada, i s'ha clausurat la nau fins que es comprove que no hi ha risc de col·lapse.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha felicitat els bombers del SPEIS per la seua "efectiva extinció del complicat incendi d'esta matinada, i l'excel·lent operatiu organitzat amb una intervenció que ha aconseguit controlar i extingir de forma molt ràpida el foc evitant majors danys", agraint-los "la gran feina realitzada en este incendi industrial".

Segons els bombers l'incendi es va declarar per motius que es desconeixen entre dos tancs d'oli, la zona de la nau ha quedat totalment afectada, així com la coberta, i s'han realitzat relleus en diversos equips i reforços per a treballar intensament en l'extinció.

A més, es mantindrà preventivament una reguarda treballant tot el dia refrescant la zona afectada per a evitar cap nou focus, i s'espera que a final del dia es puga retirar l'operatiu.

La Policia Local ha tallat l'accés al trànsit en l'avinguda d'Elx, i controlat també l'emergència desplaçant quatre patrulles per a realitzar el desallotjament, guiat als vehicles de bombers, i coordinant l'emergència.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Golf de València registra de matinada dos terratrémols de magnitud 2,6 i 2,5" "A una parella a València, `Moro de merda, ves-te'n al teu país'"