La bombona de butà aconsegueix el seu preu més alt dels últims sis anys

Ha passat de costar 12,09 euros als actuals 15,37 euros, el preu més alt dels últims sis anys
 

La bombona de butà es paga hui a 15,37 euros, acumulant un augment de més de tres euros des de novembre de l'any passat. Una dolorosa pujada per a aquelles llars que depenen del butà per a la calefacció i l'aigua calenta i que acaben d'afrontar una altra significativa pujada del preu de l'electricitat, un 16% respecte a l'anterior màxim, segons adverteix l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).


Esta pujada del 4,99% del preu de la bombona (el màxim permés en cada revisió) marca un nou màxim, el més alt en els últims sis anys.

Una circumstància que trenca amb la tradicional baixada del butà que es produïa en els mesos d'estiu i que amenaça de tornar a repetir-se en la pròxima revisió bimestral de preus de setembre. Lamentablement, enguany les pujades semblen no tindre fi, igual que està succeint amb el preu de la resta dels carburants.

OCU recorda a més que este preu només s'aplica a la bombona tradicional de butà, aquella que té 12,5 quilos de càrrega i que en buit pes més de 9 quilos. Les que posseeixen una tara inferior a 9 quilos o no tenen una càrrega d'entre 8 i 20 quilos, i que sumen un 22% del mercat, té un preu liberalitzat des de fa anys, per la qual cosa poden costar més que este preu regulat.

En qualsevol cas, OCU recomana a les famílies amb dificultats econòmiques que almenys comproven si tenen dret al bo social elèctric, ja que inclou una ajuda tèrmica automàtica per un import d'entre 29 i 124 euros a l'any siga com siga la font d'energia que s'empre i que varia segons la zona climàtica on es trobe l'habitatge, així com del grau de vulnerabilitat econòmica de l'usuari. 

OCU estima que al voltant d'1,2 milions de llars no gaudeixen d'esta ajuda fins i tot complint els requisits per a rebre-la, en general per no haver sigut informats correctament de la seua existència. Es tracta en molts casos de llars on la bombona de butà és l'únic recurs de calefacció, bé perquè no hi ha alternatives o perquè no poden pagar altres fonts d'energia més cares.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tres anys de presó per al Pequeño Nicolás per fer-se passar per alt càrrec" "Roben 120.000 euros a una dona d'avançada edat en la de Pobla de Vallbona"