La bugada de lava del volcà de la Palma arriba de nou a la mar

La lava del volcà de la Palma destrueix la muntanya de la Llacuna
La bugada de lava del volcà de la Palma arriba de nou a la mar |

La lava del volcà de la Palma torna a caure a la mar. Aquesta vegada ho ha fet més prop del moll de Tazacorte. Les carreteres d'accés a la costa pel sur ja estaven tallades des d'aquest matí per la mala qualitat de l'aire.


La bugada de lava que ha tocat la mar passada el migdia estava situada a penes a 500 metres del cementeri de Tazacorte, en la zona més al nord del municipi. És el quart punt de connexió amb l'oceà després d'unificar-se les anteriors bugades en la façana làvica primària.


Aquesta nova aportació de magma del volcà de la Palma generarà una altra façana més pròxima a la bocana del moll de Tazacorte.


Aquest braç va rebre aportacions de les bugades 4 i 7 situades entre les muntanyes de Todoque i La Laguna. Des de fa dies gran part del flux de lava s'ha mogut per aquest punt.


Les carreteres del sud d'accés a la costa estaven tallades des d'aquest matí per la qualitat de l'aire. Cal preveure que s'impedisca també l'accés marítim que a primera hora de hui estava permés.

La lava del volcà de la Palma flueix amb força a la muntanya de la Laguna

 

Les bugades de lava del volcà de la Palma que més preocupen són les que flueixen entre les muntanyes de Todoque i La Laguna. Involcán ha compartit imatges gravades aquest mateix matí de la lava vessant a baix.Les bugades 4 i 7 són les que més preocupació han causat en les últimes hores a la Palma, ja que aquest  cap de setmana han afectat altres 8 noves hectàrees de terreny.

L'illa de la Palma guanya 43 hectàrees de terreny

 

Segons Copernicus l'illa de la Palma ha guanyat 43 hectàrees de superfície des que va començar l'erupció en Cumbre Vieja. El satèl·lit europeu xifra en 81,4 els quilòmetres de carreteres afectades per la lava. D'ells, 78,2 quilòmetres destruïts i hi ha altres 3,3 quilòmetres possiblement danyats.


A més, les construccions afectades són 2.746 edificacions, d'elles 2.651 estan destruïdes i 95 estan danyades, segons l'última actualització. El nombre de veïns desallotjats allotjats per les institucions en hotels és de 503. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Salven la vida d'un gos que s'estava penjant després de penjar-se per un balcó" "Almenys cinc morts i 40 ferits en un atropellament massiu en una desfilada nadalenca"