Un caçador interceptat per caçar una espècie protegida de l'Albufera de València

L'animal ha sigut retirat per al seu estudi i anàlisi
pardal | SEO/ BIRDLIFE

 Un caçador ha sigut identificat per la Policia de la Generalitat Valenciana per matar un exemplar de polla blava (Porphyrio porphyrio), una espècie protegida en la zona del Parc Natural de l'Albufera de València. L'animal ha sigut abatut i ha sigut traslladat pels agents al Centre de Recuperació del Saler per al seu estudi. Els agents del grup del Medi Ambient s'han personat en un lloc fixe de caça a l'escoltar tirs i comprovar que un home portava en el seu jupetí un exemplar de la polla blava, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. Després de prendre-li declaració han comprovat que havia passat per alt l'espècie de la qual es tractava a pesar de reconéixer-la. La Policia ha remitit el cas a la Fiscalia del Medi Ambient per un presumpte delicte contra la protecció de la flora, fauna i animals domèstics.

Una espècie protegida

L'au ha sigut traslladada al Centre de Recuperació del Saler per al seu dipòsit, estudi i anàlisi. La polla blava és una espècie d'au gruïforme de la família Rallidae que es troba en la relació d'espècies incloses en el llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial i del Catàleg Espanyol d'Espècies Amenaçades, annex del Real Decret 2011 que arreplega les espècies silvestres del règim de protecció especial i catàleg espanyol d'espècies amenaçades. És fàcil d'identificar pel seu plomatge i tons blaus i violacis, amb reflexes púrpures que presenta i la seua col·laboració roja en les parts sense plomes que el fa molt reconeixible.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"BOMBA: Diego y Laura rompen su relación y hunden a la familia" "Un home agredix brutalment la seua exparella a Castelló"