Capturen en Benissa a 'el Zarco', un dels criminals més buscats de Colòmbia

Està condemnat a 40 anys de presó per matar a quatre persones i per entregar a civils perquè els assassinaren a sang freda

Imatge d'arxiu de les reixes d'una presó
L'home serà extradit al seu país d'origen | Pixabay

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de Benissa, en la comarca de la Marina Alta (Alacant),  a 'el Zarco', un dels criminals més buscats en Colòmbia. L'arrestat tenia en vigor una Ordre Internacional de Detenció –OID- per diferents homicidis en persones protegides. 

Segons han informat fonts policials, l'home tenia pendent una pena de 40 anys en Colòmbia. La seua localització ha sigut possible gràcies a la cooperació policial internacional amb la Policia de Colòmbia a través de l'OCN INTERPOL. 

L'arrestat és un desmobilitzat de l'ELN –Exèrcit d'Alliberament Nacional de Colòmbia- dedicat al reclutament de falsos positius, això és, la captació de civils innocents per a assassinar-los a sang freda i presentar-los com a baixes de combat.

14 jóvens assassinats

Entre els fets que se li imputen és la captació i posterior lliurament a unitats militars de 14 jóvens que, posteriorment, van ser assassinats i presentats com a baixes de combat.

De forma més concreta, els fets que motiven la reclamació internacional es remunten a 2007 quan el pròfug va participar en l'assassinat de quatre persones. Així mateix va ser el responsable de la mort d'altres sis en el municipi de Coyaima, a on membres de l'Exèrcit Nacional van executar a estes persones a les que van usar posteriorment per a fer-les passar per víctimes de combat.

Fluida coordinació

La localització del fugitiu ha sigut possible gràcies als canals de cooperació policial internacional. Els investigadors van tindre coneixement de l'existència d'una Notificació Roja d'INTERPOL per a la seua busca i detenció per a extradició, i van iniciar gestions per a donar amb el seu parador perquè no existia cap rastre de la seua estada al nostre país. 

Després de dur a terme una exhaustiva anàlisi del seu entorn personal i familiar, es va obtindre informació relativa a vincles familiars que unien al fugitiu amb la ciutat de la Corunya a on els investigadors, finalment, van començar la busca.

La línia de la investigació va portar als agents fins a una localitat de la ciutat d'Alacant, a on es va establir un dispositiu policial que va permetre la seua detenció dissabte passat. El detingut ha sigut posat a la disposició de l'autoritat judicial a l'espera d'iniciar els tràmits d'extradició.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari