Capturen un tauró de més de 90 quilos en la costa de Castelló

Ha sigut trobat a poc més de 50 quilòmetres de la costa
Es tracta d'una pesca accidental, perquè té poca eixida en el mercat | pixabay

Este dilluns, el vaixell El Paradís ha capturat un impressionant tauró de més de 90 quilos de pes i més de dos metres de llargària en les aigües de Castelló. El pescador que ha fet esta captura, Pedro Guzmán, afirma que s'ha capturat quan estàvem pescant a unes 28 o 29 milles de la costa, és a dir, a poc més de 50 quilòmetres.

Segons informa 'Mediterráneo', admet que es tracta d'una pesca accidental, perquè té poca eixida en el mercat. «Ho hem intentat vendre en la llotja, però ha sigut impossible, no li han posat ni preu; així que ho donarem a la ciència», afirma el pescador.

A demés, afirma que fa 25 o 30 anys era més comú trobar-te en Castelló amb taurons com este, però ara es veuen altres de la mateixa família però molt més xicotets. De la mateixa manera, assegura que quan l'han tret han vist que estava moribund i creien que s'acabava de menjar una cria de dofí, perquè portava en el budell un peix molt gran.

Malgrat la seua gran envergadura, el pescador confirma que es tracta d'una espècie inofensiva. Igualment, esta classe de taurons disposen d'un gran cap, d'un cos robust i d'una llarga cua. A demés, habita preferiblement en grans profunditats del Mediterrani i en zones molt variades de l'Atlàntic, Pacífic i Índic. Es tracta d'animals molt migratoris i solitaris, que poden conseguir fins a tres-cents quilos de pes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Uns trigèmins tornen a casa després d'un mes en l'UCI pediàtrica d'un hospital valencià" "Pillen a l'autor de 16 robatoris en garatges comunitaris en Alaquàs"