Investiguen tres casos de legionel·losi en Nules

Dos dones han rebut l'alta i una altra continua hospitalitzada en la Fe de València
Una dona continua hospitalitzada en la Fe de València | El País

Esta setmana, s'han detectat fins a tres casos de legionel·losi en Nules, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló), que estan sent investigats per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. L'organisme ha iniciat el protocol habitual en estos casos per a tractar de conéixer les causes del contagi i el seu origen.

Segons avançava la Cadena Ser, fins a tres dones han sigut ingressades entre finals de la setmana passada i principis d'esta setmana, tot i que dos d'elles han evolucionat de forma i positiva i ja han sigut donades d'alta. Per contra, una dona continua hospitalitzada en la Fe de València.

Des d'una tos lleu fins a una pneumònia mortal

La legionel·losi és una malaltia provocada pel bacteri Legionella pneumophilaque presenta dos formes clíniques diferenciades. Per una banda, la infecció pulmonar, coneguda com a la malaltia de legionari, que es caracteritza per ser una pneumònia amb febra alta. Els seus símptomes són molt similars als de la grip: febra, mal de cap, dolor muscular i calfreds. D'altra banda, la coneguda febra de Pontiac es manifesta com una síndrome febril aguda, amb símptomes de febra, pèrdua d'apetit, mal de cap i malestar general. 

La gravetat de la malaltia pot anar des d'una febra lleu fins a una pneumònia greu que cause la mort | Viquipèdia

En tot cas, la malaltia pot anar des d'una tos lleu fins a una pneumònia de caràcter greu que cause la mort per la falta d'aire en els pulmons, commoció i insuficiència multiorgànica.

El bacteri es troba en ambients d'aigua fresca, com poden ser llacs i rius, i es pot convertir en una alerta sanitària si es multiplica i propaga en els sistemes d'aigua artificials dels edificis, com les aixetes, fonts o el capçal de la dutxa.

Morts per legionel·losi en territori valencià

En agost de l'any passat, es van detectar tres casos en Vila-real, municipi de la mateixa comarca, i una de les víctimes va acabar perdent la vida. També en el mes d'agost de 2017, es va detectar un brot de legionel·losi en Xiva, en la Foia de Bunyol (València). L'alerta va saltar en una urbanització de la localitat i també una persona va morir a causa del bacteri

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un ferit molt greu en un accident amb cotxe-moto en Carcaixent" "Pillat un kamikaze circulant a 140 km/h pels carrers de València"