Cau una banda criminal important dedicada al robatori de cable telefònic en Crevillent

Les investigacions de la Guàrdia Civil van començar fa dos anys
La Guàrdia Civil portava dos anys en la investigació | Guàrdia Civil d'Alacant

Agents de l'Equip d'Investigació de la Guàrdia Civil de Tobarra i de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Crevillent, en el Baix Vinalopó (Alacant), dins del marc de l'operació 'Corteco-Creteco' han detingut a quatre persones i investigat a altres dos més.  A tots ells se'ls acusa com a presumptes autors de la comissió de 32 delictes per robatori amb força, de cablejat de coure de línia telefònica, un altre de desordres públics i un altre més de pertinença a organització criminal.

Amb l'explotació d'esta operació policial es dona per desarticulada una de les organitzacions criminals més importants dedicades al robatori de cable de línies telefòniques de les províncies d'Albacete, Alacant i limítrofes.

Els detinguts de 31, 39, 49 i 54 anys són veïns d'Elx, en la mateixa comarca, i Crevillent, i els investigats, de 33 i 57 anys de Múrcia i Crevillent, comptant algun d'ells amb antecedents anteriors per fets similars contra el patrimoni.

Inici de les investigacions

Les investigacions van començar el febrer de l'any 2018, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement de la comissió d'un robatori de cable de coure telefònic en el terme municipal de la localitat de Nerpio, en Albacete, als que van seguir altres similars fets en diverses localitats de la província.

El modus operandi usat era paregut en tots ells, el que va fer que la Guàrdia Civil dissenyara un patró per a tractar d'enterar-se de la identitat de les persones que es trobaven darrere d'estos robatoris, que en la majoria de les ocasions van deixar sense servici de telefonia fixa i internet als veïns de les poblacions afectades.

Les diferents gestions fetes per les unitats investigadores de la Guàrdia Civil els va portar a situar als components de l'organització criminal en la localitat de Crevillent, a on disposaven d'una important infraestructura per a guardar, tractar i disposar per a la venda, el cable de coure furtat en els diferents robatoris.

La fase final de l'operació

En la fase final de l'operació i amb les proves recollides fetes en els escenaris dels robatoris i les obtingudes en les diferents fases de la investigació, es van fer tres registres, un d'ells en una casa i els altres en dos magatzems annexos a esta.

Dins d'ells hi havia una instal·lació especialitzada en el magatzematge i neteja del cablejat de coure, i un taller en el que elaboraven les ferramentes necessàries per a dur a terme els robatoris d'este metall.

A part de les ferramentes i altres efectes de caracterització personal, la Guàrdia Civil va intervindre 714 quilos de cable de coure telefònic, i altres 346 quilos de cable similar, ja tractat i llest per a la seua venda il·lícita.

Més de 2 anys robant

Les investigacions, fetes conjuntament per la Guàrdia Civil d'Albacete i Alacant, han permés esclarir un total de 32 delictes de robatori amb força de cable de coure telefònic, comesos pels detinguts durant els últims dos anys.

Les diligències policials instruïdes es van posar a la disposició del Jutjat d'Instrucció Núm.2 dels d'Hellín, juntament amb els detinguts, acordant l'autoritat judicial l'ingrés a la presó del cap de l'organització desmantellada.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Es colen per xalets per a evitar els controls d'aforament en les cales de Xàbia" "Tanquen dos platges continentals valencianes per contaminació fecal"