Cau una banda internacional de tràfic de drogues que operava des d'Alacant

Les investigacions portaven darrer de l'organització des del 2017
Els detinguts es dedicaven el tràfic de droga internacional | Pixabay

Agents de la Policia Nacional i de les Policies d'Holanda i Bèlgica, baix la coordinació d'EUROJUST, han detingut a 16 persones, d'edats compreses entre els 25 i els 68 anys, en una acció internacional contra una xarxa delictiva presumptament dedicada al tràfic de drogues.

Els arrestats introduïen, a través de ports espanyols, cocaïna camuflada en contenidors de fruita i la distribuïen en diferents països d'Europa, principalment en Holanda. L'operació s'ha fet de manera simultània en diferents localitats d'Espanya, Països Baixos, Bèlgica, Hongria i Eslovàquia, a on s'han intervingut estupefaents, armes de foc i diners en efectiu.

En Espanya s'han practicat 17 registres en cases i locals de negoci o seus socials vinculats amb l'organització en Alacant i en les localitats malaguenyes de Mijas, Benalmàdena i Torremolinos. En l'operatiu, els agents han decomissat 70.000 euros en efectiu i joies per valor de 400.000 euros, a demés de 22 cotxes, tres motocicletes i una embarcació valorats en 3.600.000 euros. També han sigut intervingudes 5 armes curtes simulades, diferents carregadors i un jupetí balístic.

La titular del Jutjat Central d'Instrucció 3, que investiga en secret esta causa des de 2017 a instàncies de la Fiscalia Antidroga, atribuïx als arrestats, la majoria de nacionalitat holandesa, delictes de tràfic de drogues i blanqueig de capitals en el si d'organització criminal. La investigació es troba oberta i no es descarten noves detencions ni confiscacions.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Amenaça de mort amb una navalla a la propietària d'una panaderia en Alacant" "Greu ferit en un accident entre un camió i un cotxe en l'AP-7"