Cau una estructura dedicada al contraban de tecnologies de doble ús en Alacant

Les vendes dels productes anaven a països com Pakistan
Venien productes al Pakistan | pixabay

Agents de la Policia Nacional han detingut en Alacant a dos persones per la seua presumpta participació en un delicte de contraban de material i tecnologies de doble ús. En l'operació s'han registrat tres naus industrials usades per una empresa especialitzada en la intermediació i exportació de tecnologies de navegació autònoma per a vehicles aeris no tripulats, a on s'ha confiscat numerosa documentació.

Els agents han comprovat com gran part de l'activitat comercial d'esta empresa se centrava en la materialització de vendes dels seus productes a empreses militars situades, entre altres països, en Pakistan. La importància dels sistemes de navegació autònoma exportats radica en el fet que, esta tecnologia pot ser usada en Programes de Desenrotllament de Tecnologia de Míssils, establint el guiat dels mateixos durant el seu recorregut.

En l'actualitat, el comerç exterior d'estos subministraments es troba sotmés a un estricte control per part de les autoritats europees i requerixen autorització prèvia per a la seua exportació fora de la Unió Europea.

La investigació ha evidenciat com l'operativa de l'empresa consistia en la comercialització extracomunitària d'avançats sistemes de navegació autònoma per a vehicles aeris no tripulats (UAV´s), sense comptar amb les preceptives llicències d'exportació expedides per les autoritats espanyoles. Per això, l'empresa hauria rebut importants sumes econòmiques, superiors als 4.000.000 d'euros.

Exhaustiu control policial de les exportacions

Els béns de doble ús són materials, programari o tecnologies que tenen aplicacions tant civils com militars. Estan rigorosament llistats per la legislació europea i, a demés, sotmesos a un estricte règim de control d'exportacions.

Un factor clau en la detecció i descobriment d'estes activitats il·legals ha sigut l'exhaustiu control de les exportacions que la Comissaria General d'Informació, en col·laboració amb altres institucions de l'Estat, fa amb la finalitat d'impedir l'adquisició de productes i tecnologies de «doble ús» pels països assenyalats com a «sensibles» i «molt sensibles» en els diferents fòrums internacionals.

L'operació ha sigut portada a terme per la Comissaria General d'Informació i la Brigada Provincial d'Informació d'Alacant, davall de la direcció del Jutjat d'Instrucció Número CINC d'esta capital.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillats per robar amb violència i per conduir un cotxe robat en València" "Urgent: Mor una dona ofegada en Benicarló"