Cauen dos bandes criminals que traficaven droga en localitats valencianes

Les investigacions policials van començar en octubre de l'any passat
Han caigut dos organitzacions | Pixabay

Agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil d'Alfafar, en l'Horta (València), en el marc de l'operació 'HEVANSA', han procedit a la detenció de 10 persones integrants d'una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, principalment de cocaïna i altres substàncies com la metamfetamina. 

Igualment, s'ha fet una important investigació patrimonial dels objectius de l'operació, conseguint determinar múltiples actius econòmics fruits de l'activitat delictiva. Als detinguts de l'operació, se'ls ha pogut imputar el delicte de blanqueig de capitals.

Durant l'explotació de l'operació 'HEVANSA', durant els dies del 17 fins al 20 de març, s'han fet 4 entrades i registres judicials en cases i 3 registres més en trasters i garatges, procedint a la detenció de 10 persones pertanyents a les organitzacions criminals.

Les investigacions van començar octubre

Els investigadors van començar les perquisicions a l'octubre de 2020, en relació a la venda de drogues d'una persona amb residència en Massanassa, en l'Horta. A causa de les investigacions es va obtindre un patrimoni indiciari que ha permés el descobriment dels delictes per part d'este i altres venedors, i el descobriment d'una persona que formava part de l'escaló superior de l'organització i que la dirigia.

Durant el transcurs de l'operació s'han confiscat més de 350 grams de cocaïna de gran puresa, amb un valor superior als 25.000 euros, 50 grams de Metamfetamines, Cànnabis, MDMA-Extasis, un revòlver amb munició, una escopeta d'aire comprimit, matxets de gran grandària, 1 vehicle i més de 2.500 euros en metàl·lic.

En les cases on s'han fet els registres s'han localitzat, a més tots els mitjans necessaris per a la venda de substàncies a la menuda, entre altres, cables de precinte i bàscules de precisió. En l'explotació de l'operació, van participar un total de 60 agents de la Guàrdia Civil coordinats des del Lloc Principal de la Guàrdia Civil d'Alfafar-Catarroja, pertanyents a eixa mateixa Unitat, al Grup de Reserva i Seguretat GRS3 de València, a la USECIC de València, a la USECIA de Paiporta i al Servei Cinològic de València amb la intervenció d'un gos de detecció de drogues.

L'Operació s'ha saldat amb la total desarticulació de l'organització criminal que operava en localitats de la província de València, en la venda i distribució de substàncies estupefaents. Els detinguts són 7 hòmens i 3 dones d'edats compreses entre 36 i 56 anys. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Catarroja. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Un home furta huit tones de taronges en Torreblanca" "Un home escapa d'un control policial i intenta atropellar a un agent en Burjassot"