Un cavall i un home ferits en la primera Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe

Un bou ha envestit al cavall i ha fet caure a terra a un dels genets
Entrada de Bous i Cavalls en Segorbe | Twitter

 

El carrer Col√≥n de Segorbe, en la comarca de l'Alt Pal√†ncia (Castell√≥), ha vibrat este dilluns amb una tensa primera Entrada de Bous i Cavalls de 2019. A mitjan recorregut, un bou ha envestit a un cavall i ha fet caure a terra a un dels genets, popularment anomenats 'caballistas'.

Les Entrades de Bous i Cavalls de Segorbe, declarades Festa d'Interés Turístic Internacional des de 2005, són uns tancaments en els que un grup de 13 o 14 genets guien a un grup de sis bous i alguns mansos des dels corrals del carrer del Argén fins a la plaça de la Cueva Santa. Este grup d'animals i genets recorre el poc més de mig quilòmetre de recorregut en aproximadament un minut. No obstant això, l'incident d'este dilluns ha retardat a part dels genets, que han hagut de frenar per a evitar caure's.

El cavall ferit ser√† at√©s en una de les cl√≠niques veterin√†ries de la localitat. En cas d'haver sigut cornejat, l'animal no eixir√† en cap de les altres carreres. Durant la setmana, els genets i els cavalls giren, de manera que ixen tres dels set dies cada un. El caballista que ha caigut a terra ha patit alguns traumatismes en la zona abdominal i un altre cranioencef√†lic lleu.

Des d'este dilluns fins al diumenge, una carcassa que es tira a les dos de la vesprada dona comen√ßament a estes vertiginoses i arriscades carreres. La particularitat dels tancaments sogorbins √©s que no hi ha barreres en cap punt del recorregut excepte en l'eixida i l'arribada. Per aix√≤, es recomana no situar-se en les primeres files si no es t√© experi√®ncia.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"ūüĒīūüíĽ ALERTA VAL√ąNCIA: Dona estafa m√©s de 72.000 ‚ā¨ a trav√©s de 'phising'" "ūüĒī VIOL√ąNCIA CALP: 1 xic, de 21 anys, en coma despr√©s d'una baralla"