Una comunitat de propietaris desallotja una casa ocupada en Orihuela

La vivenda era propietat d'una home que ja ha mort
La dona que ocupaba la casa també té prohibit acostar-se a menys de cent metres del lloc | Europa Press

Un Jutjat d'Instrucció número 3 d'Orihuela, en la comarca del Baix Segura (Alacant), ha acordat el desallotjament d'una dona d'una casa en un complex residencial d'esta localitat que ocupaba sense consentiment de l'amo, que havia mort, en un procediment iniciat a instàncies de la comunitat de propietaris.

D'esta manera consta en un acte en el que la magistrada acorda esta mesura cautelar dins d'una causa incoada per un delicte d'usurpació i falsedat documental i, per tant, abans del juí.

La dona que ocupaba la casa també té prohibit acostar-se a menys de cent metres del lloc per a evitar futurs conflictes amb la comunitat de propietaris. En cas d'incompliment, se li advertix que podria incórrer en un delicte de desobediència i se li podrien adoptar altres mesures més restrictives.

En la resolució, de data 8 de setembre, la jutgessa donava un termini màxim per al desallotjament de la investigada de 48 hores a partir de la seua notificació per part de la Policia Local o de la Guàrdia Civil.

 

És nou que ho reclame la comunitat de propietaris

En este cas, segons consta en la resolució, la investigada va reconéixer que ocupaba un immoble sense consentiment del titular de la casa, mort, i que havia formalitzat un contracte d'arrendament amb una persona en el que constava la signatura de l'amo. Per tot això, la jutgessa considera que els fets poden ser constitutius d'un delicte de falsedat documental i un d'usurpació.

Segons ha destacat el despatx de Torrevieja NBA Consulting en un comunicat, en este cas, que porta l'advocada Felicia Martínez, és nou que siga la comunitat de propietaris la que inste el procediment judicial i, amb la seua resolució, la jutge establix un «precedent important» per al desallotjament d'okupes previ al juí i «suplix un buit legal referit a la legitimació per a intentar l'acció cautelar de desallotjament per part d'una comunitat de propietaris».

«La consideració de la comunitat de propietaris com a perjudicada per l'ocupació de la casa en absència del seu propietari constituix una nova tendència jurídica que pot estendre's a numerosos supòsits similars en els que es planteja un problema paregut», ha apuntat el despatx.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Busquen a Antonio José, desaparegut en Alacant" "Vídeo: Greu incendi en una zona pròxima a Ford Almussafes"