ÚLTIMA HORA

😷 CORONAVIRUS: Espanya no registra morts per primera volta des de l'inici de la pandèmia

Condemnat per violar i contagiar-li el papiloma a la seua fillola en Alacant

La menor va patir abusos en dos ocasions
Foto d'arxiu d'una xiqueta  | Twitter

 

Un home ha sigut condemnat per l'Audiència Provincial d'Alacant per haver violat i haver-li contagiat l'enfermetat del papiloma a la seua fillola, de 5 anys, filla de la parella sentimental del seu germà. Els fets es van produir l'any 2016, en una localitat del Vinalopó Mitjà (Alacant) i la menor va patir abusos en dos ocasions pel processat.

 

El contagi de la infacció de caràcter sexual —el papil·loma— i, segons s'ha publicat en la sentència, s'indica que el condemnat tenia un antecedent penal cancel·lat per un altre cas de similars circumstàncies al desembre de 2010. Segons ha provat la sentència, l'home, de 33 anys quan es van produir estos fets, cuidava de la menor i d'altres dos. Ell, aprofitant l'absència dels pares, «amb ànim lasciu i libidinós, en alguna ocasió, la va penetrar baixant-li les bragues i dient-li ‘jugarem a pares i mares».

  

La sentència indica que el primer dels abusos que va patir la menor va ser a casa de la mare del condemnat i el segon va ser a casa de la mare de la menor. L'home tancava les portes de les habitacions, en les què cometia els abusos. Pocs dies després, segons ha recollit l'informe mèdic i pericial, la menor presentava «condiloma acuminat (berrugues de caràcter vaginal) causades pel contagi».

 

L'home s'ha acollit al seu dret de no declarar, encara que prèviament havia negat els fets. Tot i això, han donat per vàlid el testimoni de la xiqueta, després de ser analitzada per psicòlogues. A més, la menor, va afegir que l'home li va avisar que no explicara l'ocorregut a ningú o «no li donaria llepolies».

 

D'estos fets, s'ha tingut en compte com a agreujant la relació de parentiu entre la víctima i el condemnat per a dur a terme el dictamen. Per part de l'acusació particular, com de la Fiscalia, es va demanar la condemna a 12 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys.

 

Finalment, ha sigut condemnat a 10 anys de presó i a pagar una indemnització a la víctima de 20.000 euros. Tampoc se li permet acostar-se durant els pròxims 13 anys a la menor, al seu domicili o centre escolar, com tampoc a poder contactar amb ella.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!