Confisquen més de 3.300 tests ràpids de Covid-19 destinats a la venta il·legal en localitats valencianes

Alguns d'ells s'usaven diferents voltes
Hi havia més de 3.300 tests | ACN

La Guàrdia Civil ha confiscat de més de 3.300 unitats de tests ràpids de Covid-19 que anaven a ser venuts de manera il·legal en diferents localitats de la província de València. En el marc de l'operació 'CHERPI', duta a terme per l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de la Pobla de Vallbona, en el Camp de Túria (València), a on s'ha procedit, a demés, la investigació de tres persones per un delicte contra la salut pública.

Segons un comunicat emés per la Guàrdia Civil, la investigació es va iniciar després de conéixer a través d'una empresa farmacèutica que s'estaven fent sense autorització tests ràpids de Covid-19 en dos locals de dos localitats: una ferreteria de la Pobla de Vallbona i un comerç de Manises, en l'Horta.

Els agents, després de conéixer l'activitat, van fer  una inspecció en els dos locals i van comprovar que en la rebotiga d'un d'ells es trobava una bossa amb una caixa de tests de coronavirus, juntament amb diferents utensilis per al seu ús. A demés, es va poder observar que alguns dels tests ràpids havien sigut usats anteriorment, segons fonts de la Guàrdia Civil.

Es van confiscar els tests ràpidament

Per tot això, es va procedir a la confiscació dels tests. De les investigacions fetes es va poder comprovar que una de les persones investigades comptava amb un contacte i diferents empreses que oferien la compra dels tests ràpids.

Amb la investigació feta per part dels agents i les informacions facilitades, s'han inspeccionat diferents empreses i comerços de les localitats de la Pobla de Vallbona, Manises, València i en els municipis de l'Horta: Paterna, Catarroja, i Torrent. En estes inspeccions s'ha comptat amb l'ajuda de tècnics i inspectors de Sanitat.

Segons les investigacions de la Guàrdia Civil, es va poder detectar que les empreses situades en les localitats de Catarroja i Paterna són les que proveïen al comerç de Manises i la ferreteria de la Pobla de Vallbona. Els investigats i efectes confiscats van ser posats a la disposició del Deganat dels Jutjats de Llíria, en el Camp de Túria (València).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit en un accident amb el cotxe en Castelló de la Plana" "Ferit en eixir-se'n de la via en Tavernes de la Valldigna"