28 delictes de robatoris de catalitzadors en vehicles en àrees comercials

6 persones han sigut detingudes pels delictes de furt, falsificació documental, pertinença a organització i delicte contra la seguretat viària

La Guàrdia Civil d'Alfafar va procedir a la detenció de tres persones d'edats compreses entre els 17 i 65 anys com a presumptes autors de 18 delictes de furt de catalitzadors de vehicles, falsificació documental, pertinença a organització criminal i delicte contra la seguretat viària.

Des de principis d'este any 2021, es va observant un increment incessant de furts de catalitzadors de vehicles concretament en les localitats de Sedaví, Alfafar, Massanassa, Catarroja i Albal, consistent a accedir davall del vehicle i alçant-lo amb alguna eina tipus “elevador” procedir al tall d'un tram del mateix mitjançant alguna eina talladora tipus radial o similar. 

Estos catalitzadors tenen diversos valors econòmics compresos entre cent i sis-cents euros en el mercat de segona mà.


Iniciada a l'Operació KATABOS de la Guàrdia Civil d'Alfalfar, es té coneixement d'un grup de persones amb gran nombre d'identitats falses i integrants d'una organització criminal itinerant per tot el territori nacional, el modus operandi del qual era llogar vehicles amb documentació falsa per a cometre estos fets delictius, traslladant-se per zones de gran afluència de vehicles estacionats, com són les Àrees Comercials de tota la província de València per a cometre els robatoris que normalment eren per encàrrec, segons marques i models dels vehicles sol·licitats.

Després de diversos seguiments per diverses zones comercials de la província es va procedir a la seua detenció mentre circulaven en una furgoneta de lloguer portant en el seu interior els instruments necessaris per a la comissió de delictes, així com gran quantitat de diners en efectiu com a resultat de la venda dels catalitzadors en el mercat negre.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Mislata i el menor a la Fiscalia de Menors de València.

A més en una altra operació realitzada per la Guàrdia Civil d'Almussafes, s'ha procedit a la detenció de dos hòmens de 23 i 27 anys de nacionalitat romanesa, per la seua presumpta implicació en un delicte de furt de 10 catalitzadors de vehicles.

Entre els mesos de març i agost de 2021, es va tindre coneixement de reiterades denúncies per furts de catalitzadors de vehicles, en el Polígon Industrial de la localitat d'Almussafes, generant alarma social entre els treballadors que presten els seus serveis en el citat complex industrial.

Modus operandi 

 

El modus operandi dels autors consistia a circular amb un turisme pels diferents pàrquings del polígon industrial fins a fixar el seu objectiu. Una vegada establit, reconeixien les proximitats per a comprovar que no hi havia testimonis que pogueren identificar-los.

Finalment, s'acostaven al vehicle seleccionat, introduïen un gat hidràulic per a elevar el vehicle i posteriorment, amb les eines apropiades (serra elèctrica) extreien el catalitzador.

Fruit de les investigacions efectuades i a causa de les fortes mesures de seguretat adoptades pels autors, el dia 2 de setembre, es va procedir a la detenció de dos homes, tots dos de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de deu delictes de furt de catalitzadors en vehicle.

Les diligències instruïdes han sigut remeses al Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Guàrdia de Carlet.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El volcà comença el dia molt més actiu amb explosions i incendis" "S'estima entre 24 i 84 dies la durada de l'erupció del volcà de la Palma"