Denunciat l'amo d'un gos en entrar l'animal en un corral d'Almassora i matar 67 ànecs, gallines i conills

Els titulars dels gossos han sigut denunciats per irregularitats de caràcter greu en l'incompliment de la normativa de la Generalitat Valenciana sobre la tinença d'animals
Denunciat l'amo d'un gos en entrar l'animal en un corral d'Almassora i matar 67 ànecs, gallines i conills | Ajuntament d'Almassora

 

La Policia Local d'Almassora, a la comarca de la Plana Alta,  ha denunciat als propietaris de dos gossos potencialment perillosos per atacar un d'ells a animals d'un veí —al corral del qual va entrar i va matar a 67 ànecs, gallines i conills— i un altre a la seua pròpia propietària, segons ha informat l'Ajuntament d'aquesta localitat en un comunicat.

    

En tots dos casos, els titulars dels gossos han sigut denunciats per irregularitats de caràcter greu en l'incompliment de la normativa de la Generalitat Valenciana sobre la tinença d'animals i estan sotmesos a la preceptiva vigilància veterinària.

    

La primera de les actuacions va tindre lloc dimarts passat quan la patrulla destinada a la zona marítima va ser alertada per un veí que un gos havia accedit a la seua propietat i havia atacat als animals que tenia en el corral. En total, 67 ànecs, gallines i conills van morir com a conseqüència de les ferides provocades pel gos.

  

Posteriorment, durant el matí d'aquest dimecres una veïna va posar en coneixement dels agents que un gos de la seua propietat l'havia atacada i li havia provocat ferides de consideració en la cara i en el coll. Davant aquests fets, la titular de l'animal ha sol·licitat entregar-lo voluntàriament a una protectora.

Una normativa reguladora per a la tinença d'este tipus de gossos

  

Tal com recull la normativa, els gossos considerats potencialment perillosos han d'estar registrats a l'Ajuntament d'Almassora i els seus titulars han d'acreditar un certificat d'idoneïtat per a la seua cura.

Així mateix, els animals han d'habitar en espais que permeten la seua mobilitat i siguen adequats per a les seues característiques físiques i han de portar algun element de protecció en la boca a l'hora d'eixir a la via pública.

118 controls en una campanya de la Policia Local 

  

Durant la campanya de control de gossos potencialment perillosos duta a terme per la Policia Local metropolitana el mes passat maig els agents van fer un total de 118 controls. Els agents van formalitzar cinc sancions, quatre de les quals van recaure sobre propietaris d'animals qualificats com a perillosos per no posseir llicència o no utilitzar mesures de protecció en la via pública.

    

Les actuacions es van centrar principalment en parcs, passejos marítims i àrees de pràctica esportiva a l'aire lliure i els policies locals van comptar amb el suport de les unitats de vigilància ambiental o guarderies rurals.

    

Totes aquestes unitats es van dedicar a corroborar l'adequació de la documentació de la qual disposaven els propietaris dels animals i a recordar els requisits per a passejar amb gossos potencialment perillosos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Investiguen un home que va provocar que dos gossos atacaren un javalí a València" "Apareix un llaç groc en el lloc del xiquet Jesús del betlem municipal de Castelló"