Desarticulada una organització a Alacant per sostreure vehicles d'alta gamma i exportar-los a països de l'Est

Els detinguts van passar a disposició judicial, qui va decretar l'ingrés a la presó d'un d'ells

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a la província d'Alacant una organització criminal presumptament dedicada a sostreure vehicles d'alta gamma i exportar-los a països de l'Est amb els elements d'identificació i la documentació falsificada, segons ha informat la Prefectura Superior en un comunicat. Els detinguts elaboraven un estudi consistent en la cerca dels models de vehicles d'interès i l'obtenció dels llocs, urbanitzacions i zones residencials on els seus propietaris els guardaven. Una vegada sostreien els vehicles, els traslladaven fins a altres zones residencials, on els canviaven les matrícules per unes altres prèviament sostretes.

Quan transcorria un temps, traslladaven els vehicles fins a garatges clandestins de l'organització, on falsificaven els elements d'identificació i la documentació per poder traslladar-los a diversos països de l'Est, on comercialitzaven amb ells. Gràcies a les recerques realitzades, els agents van trobar la ubicació d'un dels garatges on els autors operaven amb els vehicles sostrets, on van identificar als dos presumptes autors, membres de l'organització, que actuaven a la província d'Alacant.

  

Cotxes d'alta gamma sostrets | Policia Nacional

 

Posteriorment, els agents van establir un dispositiu policial que va culminar amb la detenció, per part del Grup d'Operacions Especials de Seguretat de la Policia Nacional, dels dos presumptes responsables de l'organització. Així mateix, es van practicar dos registres on els policies van recuperar dos vehicles d'alta gamma sostrets, així com nombrosa documentació falsificada referent a altres vehicles.

Amb esta operació, s'han contat huit robatoris de vehicles d'alta gamma sostrets en les localitats d'Alacant, Elda, Santa Pola o Elx. Els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció Número u d'Alacant, qui va decretar l'immediat ingrés a la presó d'un d'ells.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"MOLT FORT: Detenen dos germans per fer açò amb diverses menors" "ATENCIÓ: Mor un vianant atropellat a esta carretera valenciana"