Desarticulada una organització internacional de proxenetes que venia dones a 6.000 euros

Treballaven entre Espanya i Romania
Una organització criminal venia a dones per 6.000 euros | Cedida

Agents de la Policia Nacional, en el marc d'un Equip de Treball format per Espanya, Romania, Suïssa, República Txeca i Regne Unit, coordinat per Eurojust i amb la col·laboració d'Europol, han desarticulat una organització internacional que explotava a dones de nacionalitat romanesa i actuava en València i Girona.

Els líders de l'organització, per a no alçar sospites, movien amb freqüència a les víctimes de país i, fins i tot, eren venudes entre els membres del grup criminal per quantitats pròximes als 6.000 euros, segons ha informat la Direcció General de la Policia.

Les víctimes, enganyades amb falses relacions sentimentals, eren traslladades a diferents països de la Unió Europea com Espanya, Itàlia, Regne Unit, República Txeca, Suïssa, Dinamarca i Alemanya, per a exercir la prostitució en clubs d'alternació i en la via pública.

Operaven en València

En la fase final de l'operació, es va dur a terme un dispositiu policial coordinat en Espanya, Romania i República Txeca, en el que es va detindre a 14 persones -set en Espanya i set en Romania- i es va alliberar a deu dones, sis d'elles en Espanya i quatre en Romania.

L'organització, de caràcter transfronterer, utilitzava amb les seues víctimes el denominat mètode 'lover boy', que consistix en captar a dones establint una relació sentimental amb el propòsit de crear una gran dependència.

Finalment, eren traslladades des de Romania a diferents països de la Unió Europea a on eren obligades a exercir la prostitució en clubs d'alternació i en la via pública. En Espanya, l'organització intentava integrar a nous proxenetes amb la finalitat d'atraure més dones per a exercir la prostitució en els clubs i zones de la seua influència, principalment en les províncies de València i Girona.

Blanquejaven els diners a través d'empreses falses

Els beneficis obtinguts eren blanquejats a través d'empreses fictícies, i destinats a l'adquisició de béns immobles (cases i terrenys), cotxes i accessoris de luxe (rellotges i joies), obertura de comptes corrents, consum de drogues i jocs d'atzar.

Els agents han constatat que l'organització desmantellada comerciava amb les dones, demostrant la «propietat» d'elles en ser comprades per uns 6.000 euros als seus anteriors proxenetes.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gasten explosius per a furtar en un banc de Torrent" "Dos ferits en un accident de trànsit en Castelló"