Desarticulada una organització que fabricava llanxes per a transportar haixix en Alacant

També s'han confiscat més de tres tones d'haixix
S'han intervingut més de tres trones d'haixix i tres llanxes | Policia Nacional - Guàrdia Civil

La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària d'Alacant han desarticulat en les províncies d'Alacant i Múrcia una organització delictiva especialitzada en la fabricació d'embarcacions d'alta velocitat que, posteriorment, eren utilitzades per a introduir haixix a gran escala en les costes espanyoles. L'operació s'ha saldat amb 15 persones detingudes i amb la confiscació de set narcollanxes, 3.357 quilos d'haixix, dos camions articulats i cinc cotxes.  

Més de tres tones de haixix flotant a la deriva

Esta macrooperació va començar en febrer després de localitzar en la costa d'Alacant una embarcació d'alta velocitat (EAV) navegant a la deriva, procedent d'aigües internacionals. Els investigadors van confiscar un carregament de més de 3 tones d'haixix ocultes en l'embarcació, que va estar a punt d'afonar-se a 40 de milles de la costa.

  

La maniobra de reflotament i rescat de la tripulació fins al port de Torrevieja, en el Baix Segura (Alacant), va ser tan summament complexa que es va necessitar la col·laboració de Salvament Marítim, de Bombers de Torrevieja i del patró major de pesca de Torrevieja. Després de diverses gestions, els investigadors van sospitar que l'embarcació podria haver sigut utilitzada per un conegut narcotraficant assentat en la zona del Llevant.

A conseqüència d'este afonament parcial, al cap de pocs dies després van anar sorgint fardells d'haixix a la deriva al llarg de les costes de Múrcia i Alacant. En total  van ser localitzats un total de 5 fardells que, units als trobats en l'embarcació, van sumar la quantitat de 3.357 quilos d'haixix repartits en 84 fardells d'arpillera.

Un grup delinctiu amb una gran potència logística i financera

Amb l'avanç de les investigacions, es va conseguir establir la connexió d'estos fets amb un grup delictiu de tal potència logística i financera que, fins i tot, disposava de professionals de la mecànica naval per a fabricar, emmagatzemar i preparar narcollanxes que, posteriorment, serien utilitzades per a introduir haixix en les costes espanyoles per la travessia del Mediterrani des de costes africanes

El següent colp a esta organització es va produir en maig. Quatre dels seus integrants van ser detinguts quan circulaven amb una embarcació d'alta velocitat, a punt per a ser 'tirada' a l'aigua, amagada en el semiremolc d'un camió.

15 detinguts en Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig, el Campello, la Manga i Múrica

L'operació va acabar a finals de juny amb la detenció d'altres 11 persones, en les províncies d'Alacant i Múrcia, i dos registres en unes naus del polígon industrial de Santa Pola, en el Baix Vinalopó (Alacant), a on l'organització havia muntat la seua base logística

En una d'eixes naus van confiscar tres embarcacions d'alta velocitat, una d'elles a punt per a ser transportada i botada, pel que es va conseguir truncar una altra partida de droga imminent. La narcollanxa, ja muntada en el semiremolc d'un camió, estava carregada amb 119 garrafes plenes de combustible, dos motors forabord de gran potència, a demés d'articles suficients per a que la tripulació sobrevisquera mar endins durant diversos dies.

En total s'han detingut a 15 persones en les localitats alacantines de Santa Pola, Sant Vicent del Raspeig i el Campello, a demés d'en la Manga i en Múrcia capital per la presumpta comissió, en diferents graus de participació, dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i contra la legislació especial de contraban.

La investigació ha sigut dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alacant, que ha decretat l'ingrés en presó per a cinc dels 15 detinguts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor ofegat en una platja del Campello" "Intenta agredir a un home per diners i es cola en una casa en València"