Desarticulen una banda que ocupava cases i extorsionava als propietaris per a tornar-los-les en Orihuela

La Policia Nacional ha detingut a cinc espanyols d'entre 20 i 44 anys
Els ocupes demanaven fins a 6.000 euros per a tornar les cases | Wikipedia

 

La Policia Nacional ha desarticulat en Orihuela, en la comarca del Baix Segura (Alacant), una presumpta organitzaci贸 criminal que s'havia especialitzat en ocupar cases il路legalment per a despr茅s extorsionar als seus propietaris i conseguir grans beneficis. Els detinguts ocupaven les cases i exigien fins a 6.000 euros per a tornar-se-les als seus propietaris.

 

Els agents han detingut a cinc espanyols, d'entre 20 i 44 anys, com a presumptes membres de l'entramat. Als detinguts se'ls atribu茂xen els delictes d'extorsi贸, usurpaci贸, estafa i organitzaci贸 criminal.

 

 INVITACI脫: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del Val猫ncia Diari a on comentem entre tots les not铆cies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i tamb茅 vos entretindreu.  FEU CLIC AC脥, VOS ENCANTAR脌!

 

Les primeres den煤ncies van ser interposades a principis de 2020. A partir d'este moment, els agents han comprovat la presumpta exist猫ncia d'una organitzaci贸 criminal que es dedicava a l'ocupaci贸 il路legal de cases per a extorsionar als propietaris o fins i tot als ve茂ns de les vivendes als que exigien altes quantitats de diners a canvi d'abandonar-les.

 

Els arrestats buscaven pisos que estigueren en venda o en lloguer i els ocupaven usant la for莽a. Una volta dins, els membres de l'organitzaci贸 s'alternaven per a que sempre hi haguera alg煤 dins.

 

Els perjudicats els pagaven entre 2.000 i 6.000 euros

Quan els delinq眉ents ocupaven la casa es posaven en contacte amb el propietari per a exigir-li una suma de diners en met脿l路lic per a tornar-li la casa. Per a conseguir els diners, no dubtaven en amena莽ar a la v铆ctima o a la seua fam铆lia o fins i tot arribaven a usar la viol猫ncia conseguint que diferents perjudicats els arribaren a pagar entre 2.000 i 6.000 euros.

 

El presumpte cap de l'organitzaci贸 era l'encarregat de negociar amb els propietaris la quantitat de diners, preu que era m茅s alt si l'amo volia recuperar la propietat en bon estat. Per a este fi deixava penjat en la porta d'entrada un paper amb el seu nom i el seu tel猫fon de contacte.

 

No han deixat d'ocupar cases durant el confinament

A dem茅s, els presumptes membres de l'organitzaci贸 feien la vida impossible als ve茂ns de les cases del costat i es comportaven de manera inc铆vica per a pressionar i crear malestar. Segons la Policia, a pesar la declaraci贸 d'estat d'alarma, els presumptes autors no havien deixat de fer la seua activitat i algun d'ells havia sigut sancionat per incomplir del confinament.

 

Una volta identificats els membres de l'entramat, els agents han creat un dispositiu que ha conseguit trobar i detindre als investigats. A dem茅s, s'ha fet un registre en el que s'han intervingut dos cotxes. 

 

Els detinguts, que ja comptaven amb antecedents per fets similars en altres localitats d'Espanya, han sigut posats a la disposici贸 del Jutjat d'Instrucci贸 de Gu脿rdia d'Orihuela, acusats dels presumptes delictes d'extorsi贸, usurpaci贸, estafa i organitzaci贸 criminal.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!