Desmantellen una macroplantació de marihuana a Alacant

En l'operació "dàtil", s'ha detingut 29 persones, 100 quilos de cabdells de marihuana, 20 quilos d'haixix i un quilo de cocaïna

Índex Amagar

Agents de la Policia Nacional a Palma de Mallorca, Alacant, Ciudad Real i Barcelona, han detingut un total de 29 persones per un delicte contra la salut pública, a l'interceptar diverses quantitats de marihuana, cocaïna i haixix, així com diners en efectiu en un operatiu contra el narcotràfic.

L'organització criminal que operava a nivell internacional i d'origen hispà-búlgara, vindria desenvolupant de manera habitual una ingent activitat de narcotràfic, consistent en el transport, de manera regular, de grans quantitats de marihuana i haixix al nord d'Alemanya, destinació final de l'estupefaent, amb camions de gran tonatge.

La Policia Nacional en el marc de l'operació "Datil", ha desarticulat una organització dedicada a transportar marihuana i haixix des de la província de València al nord d'Alemanya, més concretament a les ciutats de Hannover o Hamburg.

Modus operandi


Per a la concreció de les esmentades operacions de narco transport, l'organització havia adquirit de forma recent un vehicle tipus tractor camió de gran tonatge, així com tot tipus de llicències necessàries per a constituir una empresa "pantalla" que els oferia l'aparença d'activitat totalment legal i d'esta manera emmascarar el veritable objectiu, que no era altre que el fet de desenvolupar de manera periòdica una ingent activitat de narcotràfic.

El "modus operandi" utilitzat per l'organització consistia a llogar el camió adquirit on ocultaven la droga entre la càrrega declarada, principalment fruites i hortalisses, per a ser traslladada des d'Espanya al nord d'Europa.

Este tipus d'operacions, a la llum dels indicis, es mostraven com regulars, la qual cosa és indicatiu del potencial delictiu de l'organització desarticulada.

En el transcurs de la fase d'explotació de la investigació, s'han realitzat diversos registres on s'han confiscat aproximadament un total de 100 quilograms de cabdells de marihuana ja preparat i envasat, una macro laboratori de producció de marihuana tipus "indoor" que es trobava en una nau industrial en un polígon industrial del municipi de Tomelloso amb més de 4.700 plantes, diferents quantitats de diners, tres vehicles d'alta gamma i un vehicle de tipus tracte-camió, on es van practicar 10 detencions.

El marc de la mateixa investigació, a final de l'any passat, es van intervenir 20 quilograms d'haixix, més de 100 mil euros i es va detenir dotze persones d'una organització d'origen marroquí assentada en el municipi d'Altea.

Com a resultat de l'operació Dàtil s'ha procedit a la detenció de vint-persones com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, deu d'ells a Ciudad Real, catorze a Alacant, quatre a Palma de Mallorca i un a Barcelona.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un ferit per cremades en l'incendi d'un habitatge a Paterna" "Ferit després de bolcar amb la seua furgoneta a Almassora"