Pillen als autors d'una estafa que intentaven quedar-se amb quasi 80 cases de morts en Alacant

Han guanyat quasi 3 milions d'euros
Un advocat es el líder d'esta activitat il·legal | Pixabay

La Policia Nacional d'Alacant ha desmantellat una trama liderada presumptament per un advocat de Benidorm, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), que tal com pareix, durant quasi deu anys s'ha dedicat a fer estafes per apropiar-se d'immobles i altres béns de persones mortes que no tenien hereus o se n'anaven a l'estranger sense que ningú els reclamarà. 

Segons ha avançat el diari 'Información', les cases eren venudes a un preu molt superior al pagat per inscriure-les a nom de testaferros a través de la falsificació de poders notarials o escriptures de donació. Presumptament, amb estes activitats il·legals, els implicats han guanyat més de tres milions d'euros.

Les autoritats han detingut en l'operació a un total de quinze persones i han esclarit que esta banda intentava apropiar-se quasi 80 cases des de 2012, però la Policia no descarta que la xifra siga molt superior.

Han detingut a 15 persones

Des del passat mes d'agost, els agents han detingut a un gran número de persones. Fins al moment, la Policia ha agarrat a 15 presumptes delinqüents en Alacant, Benidorm, la Nucia, Elx, Altea i Polop de la Marina. A hores d'ara, les autoritats no descarten dur a terme més arrestos

Tots els implicats es troben en llibertat amb càrrec, excepte el presumpte autor de l'activitat il·legal, l'advocat de Benidorm, Vicente S., qui va treballar en l'Ajuntament d'esta localitat i va ser condemnat en 2014 a sis mesos de presó per falsificar la signatura d'un regidor per adjudicar un contracte municipal amb l'objectiu d'instal·lar plaques solars en el Palau d'Esports de Benidorm.

Un botí de 3 milions d'euros

Les cases eren venudes a terceres persones. L'organització criminal va comprar dos cases en Altea que van ser comprades a nom de testaferros per 36.000 i 40.000 euros i després les vengueren per 150.000 i 125.000 euros, respectivament.

Ara, els agents seguixen analitzant tota la documentació confiscada, però ja han acreditat que l'advocat i els seus còmplices han obtingut un benefici de quasi 3 milions d'euros.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cau una organització criminal dedicada a la venda de droga en Torrent" "Desmantellen una festa il·legal en una nau industrial de Borriol"