Detinguda per furtar joies a persones d'avançada edat en les seues cases en Petrer

La detinguda es guanyava la confiança de les víctimes amb l'objectiu d'accedir dins de les cases
Imatge d'arxiu | Needpix

Agents de la Policia Nacional han detingut en Petrer, en la comarca del Vinalopó Mitjà (Alacant), a una dona membre d'una organització criminal itinerant especialitzada en els robatoris en cases, que seleccionava a víctimes d'avançada edat per a robar joies i diners. La detinguda es guanyava la confiança de les víctimes amb l'objectiu d'accedir dins de les cases amb l'excusa de ser personal de l'assistència telemàtica o ser amics seus.

La investigació es va iniciar quan agents pertanyents a la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de Petrer van tindre coneixement a través d'algunes denúncies en les que s'adonava de diferents robatoris comesos en cases en un curt espai de temps a on el mètode usat era paregut.

Els investigadors van sospitar que podia tractar-se d'una organització itinerant que es desplaçava per tota la província per a cometre els robatoris i que seleccionava a víctimes d'avançada edat.

Els detinguts enganyaven a les seues víctimes per a guanyar-se la seua confiança, fent-se passar per personal de l'empresa d'assistència telemàtica. Una volta dins, sol·licitaven fer ús del bany o distreien a les víctimes amb excuses com demanar un got d'aigua. D'esta forma, conseguien sostraure gran quantitat de joies i diners.

Joies i diners per valor de més de 750 euros

En una de les denúncies, la víctima va manifestar als agents que dos dones, després de cridar a sa casa, li van dir que eren les cuidadores d'una veïna i si podien accedir a esperar-la. Una volta dins, li van sostraure joies i diners per valor de més de 750 euros.

Amb tota la informació recaptada, els agents van iniciar una investigació per a localitzar a les presumptes autores dels fets i determinar la seua participació en estos. Una volta identificades i reconegudes per la víctima, els investigadors van detindre a una d'elles per un presumpte delicte de robatori.

La detinguda, de 42 anys d'edat, compta amb multitud d'antecedents per fets pareguts i va ser posada a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la localitat d'Elda, en la mateixa comarca. La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de més persones integrants de l'organització.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"39 detinguts en una operació contra la immigració il·legal en València" "Detinguts per atropellar a un xic en Novelda"