Detingudes 29 persones dedicades a la regularització de migrants a canvi de diners

La policia estima que al voltant de 30 persones podrien haver obtingut el permís de residència a través del frau investigat

 

Imatge de la detenció Policial a Alacant | València Diari

 

Agents de la Policia Nacional ha detingut a 29 persones que presumptament formaven part d'una organització dedicada a la regularització de migrants sol·licitants d'un permís de residència per arrelament a canvi d'importants sumes de diners.

 

En concret, s'ha arrestat a 29 persones, deu d'elles detingudes a Alacant, onze a Pamplona, cinc a Saragossa, dues a Àlaba i una a Girona; pel que es va donar per conclosa l'11 d'abril.

 

La investigació es va iniciar a Alacant fa aproximadament tres mesos, arran de constatar que ciutadans àrabs, suposadament establits en la localitat alacantina de Montfort, estarien obtenint la targeta de residència de manera fraudulenta, en presentar en l'oficina d'estrangers d'Alacant un certificat històric d'empadronament d'aquesta localitat, sense existir realment el domicili que figurava en aquest, segons ha informat el cos policial en un comunicat.

 

Després de l'estudi de diverses sol·licituds, els investigadors van observar que el passaport que constava en el certificat d'empadronament havia sigut expedit en dates posteriors a la que constava com a alta en el padró, la qual cosa va motivar l'obertura d'una via d'investigació dirigida a esbrinar una possible alteració en les dates.

 

Agents de la investigació van determinar, després d'estudiar diversos expedients d'estrangeria, que els certificats d'empadronament aportats eren originals i que no havien sigut alterats, per la qual cosa es va sol·licitar de l'Ajuntament de Montfort els documents aportats per a l'alta.

 

Els efectius van comprovar que no existia cap constància documental, per la qual cosa van esbrinar la possible existència d'alguna persona que poguera estar implicada en la introducció d'altes fraudulentes en les base de dades d'aquesta entitat.

 

Després de realitzar els registres de la base de dades del padró d'habitants, els investigadors van confirmar que 63 persones havien sigut donades d'alta en dates molt posteriors a les que realment constava, així com que totes elles van ser realitzades utilitzant domicilis inexistents. Van esbrinar que aquesta activitat es va iniciar en 2015, per la qual cosa totes les perquisicions es van centrar en donar amb la persona que estava encarregada del padró en aqueixa data.

 

A partir d'aquell moment, es va procedir a sol·licitar la col·laboració de les diferents Brigades Provincials d'Estrangeria de les províncies on es va comprovar que existien sol·licitants que havien aportat certificats històrics de Montfort. Així van corroborar que la persona investigada suposadament realitzava el certificat a través d'intermediaris, per la qual cosa presumiblement arribava a percebre fins a 3.000 euros de l'interessat en un alta amb data anterior a la real.

 

La policia estima que al voltant de 30 persones podrien haver obtingut el permís de residència a través del frau investigat. S'han constatat 56 sol·licituds de permisos de residència amb altes presumptament fraudulentes. L'operació ha sigut duta a terme per la UCRIF d'Alacant, amb la col·laboració de les Comissaries de Pamplona, Zaragoza, Àlaba i Girona; per a les detencions.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!