Dos persones detingudes en Quart de Poblet per robar i estafar a huit ancians

Les víctimes eren abordades per les autores dels fets quan es dirigien a l'entitat bancària per a fer les seues operacions
Els fets es van produir en Catarroja, Benetússer, Sedaví i Almussafes | GTRES

La Guàrdia Civil d'Alfafar, en la comarca de l'Horta Sud (València) i Almussafes, en la comarca de la Ribera (València), en el marc de les operacions 'LURKING' i 'GAMARRA', han detingut a dos dones per delictes de furt i estafa bancària a huit persones d'edat avançada.


Segons han informat fonts policials, les víctimes, totes elles persones vulnerables, eren abordades quan es dirigien a l'entitat bancària per a fer el corresponent reintegrament, amb la seua targeta o cartilla

El modus operandi usat per a dur a terme els fets, era sempre el mateix. Les presumptes autores de les estafes, es col·locaven al costat de les víctimes o darrere d'elles per a observar com teclejaven el número PIN secret, aparentant estar esperant per a operar també, mentres una altra persona feia les funcions de vigilància. 

Fingien ser familiars de les víctimes 

Una volta acabada esta operació, la víctima abandonava l'entitat, seguida per les dos autores dels robatoris. Posteriorment, una d'elles abordava a la víctima amb l'excusa de ser un familiar i aprofitant eixa suposada familiaritat i després de la consegüent abraçada, l'altra autora li robava els diners reintegrats i la targeta o cartilla usada.

A continuació, les suposades delinqüents tornaven a la mateixa entitat, per a usar la targeta o cartilla que acabaven de furtar per a traure tots els diners possibles aprofitant que havien visionat anteriorment el número PIN secret de la víctima.

Un botí de 10.000 euros

Cal destacar que les presumptes autores dels furts tractaven de canviar el seu aspecte, modificant parcialment la seua vestimenta, pentinat o mascareta, amb la finalitat d'evitar ser relacionades amb la seua presència prèvia en les respectives sucursals bancàries, ascendint els diners sostrets a uns 10.000 euros.


Les autoritats van poder identificar a les dos autores, a les que els constaven numerosos antecedents per fets similars, procedint a la seua detenció el passat dia 10 de febrer, en la localitat de Quart de Poblet (València), lloc a on residien les dos dones de 23 i 36 anys i nacionalitat búlgara, que han sigut acusades dels delictes de furt i estafa.


Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de primera Instància i Instrucció núm. 2 en funcions de guàrdia de Quart de Poblet.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agarren a l'autor de cinc atracaments en la Vall d'Uixó" "Una dona d'Alacant busca a la persona que ha disparat a la seua gata"