Detenen en Peníscola a un militar uruguaià acusat de tortures i desaparicions en la dictadura

La justícia del país sud-americà reclama a Eduardo Ferro per diferents crims en el marc del 'Pla Còndor'
L'home era un fugitiu uruguaià que va ser coronel de l'Exèrcit en les dictadures militars | Pixabay

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb INTERPOL, han detingut en la localitat de Peníscola, en la comarca del Baix Maestrat (Castelló) a un fugitiu uruguaià que fora Coronel de l'Exèrcit durant el període de les dictadures militars
 

Segons han explicat fonts policials, l'arrest s'ha dut a terme en virtut d'una ordre de detenció per a extradició vigent, emesa per l'Audiència Nacional en 2018. El sospitós era buscat, per les autoritats uruguaianes, per la seua presumpta participació en un gran número de fets ocorreguts entre la dècada dels setanta i principis dels anys huitanta, catalogats com a delictes de Genocidi i Lesa humanitat.  
 
L'operació s'ha fet de manera conjunta per la Comissaria General d'Informació, la Brigada Provincial d'Informació de Castelló i Interpol-España.


 

Buscat a escala internacional

Durant el dia d'ahir, els agents van tindre coneixement, gràcies a la informació aportada per Interpol-Uruguai, de la presència al nostre país d'este pròfug de la justícia buscat a escala internacional. A partir d'eixe moment, es van dur a terme una sèrie de gestions que van culminar amb la localització del subjecte i posterior detenció
 
L'arrest es va produir donant compliment a l'ordre de Detenció i Ingrés a la presó emesa per l'Audiència Nacional en virtut de la sol·licitud de cooperació internacional de les autoritats uruguaianes per a la localització d'este home, a fi d'executar el procediment judicial d'extradició i poder ser enjudiciat al seu país.
 


'L'operació Còndor' en Uruguai

El detingut va ser, presumptament, un dels responsables, a l'Uruguai, del 'Pla Còndor'; un intent sistemàtic d'acabar amb la dissidència política en Amèrica Llatina durant el període de dictadures militars que es van produir en la dècada dels setanta i principis dels huitanta.

Les autoritats judicials uruguaianes l'acusen d'haver detingut il·legalment, torturat i haver fet desaparèixer a jóvens militants d'organitzacions opositores al Govern Militar de l'Uruguai, vigent entre els anys 1973 i 1985. L'activitat d'estes persones era essencialment el repartiment de propaganda i l'organització de manifestacions i de reunions polítiques
 
En el matí del dia de hui, el detingut ha sigut posat a la disposició del titular del Jutjat d'Instrucció en Funcions de Guàrdia de Vinaròs (Castelló), decretant el seu ingrés a la presó donant compliment a la requisitòria de l'Audiència Nacional.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Ferida en un accident de moto en Xàbia" "Furta objectes de cotxes estacionats en Xàbia i Benitatxell"