INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Detingut per estafar més de 700.000 euros en la venda de màscares contra el coronavirus en Alacant

Una persona ha arribat a pagar 180.000 euros
Imatge d'arxiu | Europa Press

 

Agents de la Policia Nacional han detingut en Alacant a un home, de 44 anys, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa per la suposada venda de màscares tipus "Miller fft2 n95" per a la prevenció del coronavirus. Presumptament, la persona detinguda hauria estafat uns 726.000 euros.

 

La investigació va començar amb les denúncies de diferents víctimes que van manifestar haver acordat amb una persona la compra de màscares tipus "Miller fft2 n95" per a la prevenció de contagis biològics, entre altres del "COVID-19", realitzant el pagament mitjançant ingrés en un compte bancari a nom del presumpte autor. Però mai van arribar a rebre la comanda.

 

Per a contactar i estafar a les víctimes, el detingut es va aprofitar de les dades legals d'una empresa anterior en la que treballava: víctimes vulnerables, que davant la situació de preocupació creada entorn del coronavirus, van contactar amb familiars i persones més pròximes perquè també feren la compra de màscares, completant el cicle de la coneguda estafa piramidal.

 

Una persona va pagar uns 180.000 euros

Una de les víctimes va arribar a pagar al presumpte estafador la quantitat de 180.000 euros, en concepte d'avançament per la compra de 500.000 unitats de màscares 'Miller fft2 n95', import que representava el 30% de la compra.

 

Un dels destins finals d'este material estava sobre una empresa pública subministradora habitual de farmàcies i altres empreses públiques, havent pagat quantitats de fins a 300.000 euros.

 

Fins al moment la quantitat total de l'estafa ascendix a 726.000 euros, i s'ha conseguit bloquejar fins al moment la quantitat de 350.000 euros de diferents comptes, quantitats que podien superar esta xifra pel fet que el Grup d'Investigació de Delinqüència Econòmica de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria Provincial d'Alacant continua amb les gestions tendents a l'esclariment de més fets de similars característiques.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

Més notícies de la categoria Successos