Detingut en Gandia per «incitar a l'odi» en les xarxes contra la Corona, els jutges i les forces de seguretat

El contingut dels missatges difosos «incitava a l'odi i fomentava actituds violentes»
La Guàrdia Civil ha conseguit localitzar a l'usuari | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut en Gandia, capital de la Safor (València), a una persona de 59 anys per difondre comentaris que «inciten a l'odi» dirigits contra institucions representatives de l'Estat, com la Casa Reial, Judicatura i les Forces i Cossos de Seguretat. A demés, estos delictes els estaria cometent des de l'any 2018, a través d'una coneguda xarxa social.

Segons recalca l'Institut Armat, el contingut dels missatges difosos «incitava a l'odi i fomentava actituds violentes», pel que poden incórrer en delictes d'odi i, en altres casos, d'injúries a la Corona.

En total, s'han detectat 36 publicacions dirigides contra Institucions de l'Estat i persones representatives d'estes, especialment centrades en la Corona i els membres de la Casa Reial.

Una volta analitzat el contingut dels missatges, els agents han pogut constatar que esta persona utilitzava la xarxa social com a mitjà per a traslladar «un discurs d'odi i rebuig cap a institucions de l'Estat», explica la Benemèrita en un comunicat. En este sentit, quan orientava els missatges d'odi cap a la Casa Reial «ho feia de manera individualitzada cap a les seues Majestats i Alteses», afegixen.

Estes publicacions les feia de manera oberta en el seu perfil pel que estos missatges d'incitació a l'odi i violència podien arribar a qualsevol usuari d'esta xarxa social. Donada la gravetat dels continguts abocats, la Guàrdia Civil va fer diferents gestions que han permés identificar a l'usuari d'este perfil —de 59 anys i nacionalitat espanyola—.

La Secció d'Informació de la Zona de València ha sigut l'encarregada de la investigació de manera coordinada amb la Direcció del Servici d'Informació. La investigació ha sigut dirigida pel Jutjat d'instrucció número 2 de Gandia i ha estat coordinada per la Fiscalia encarregada de la investigació dels delictes d'odi en la Província de València.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Esta matinada: Ferit greu en un accident en la V-21" "Esta matinada: Ferit greu un motorista en un accident en el Port Sagunt"